Alltid barmark för löpare med moderna dubbar

Alla som springer och motionerar vet ur lömskt väglaget kan vara så här års. Oavsett hur van löpare man är kan man dratta på ändan.
Halkskydd är en oslagbar försäkring för vintermotionärer. Med moderna dubbar är det som att springa på barmark, och man kan utan problem fortsätta springa i sina favoritskor med halkskydd som dras på den vanliga löparskon.

Av: admin

Alla som springer och motionerar vet ur lömskt väglaget kan vara så här års. Oavsett hur van löpare man är kan man dratta på ändan.  Halkskydd är en oslagbar försäkring för vintermotionärer. Med moderna dubbar är det som att springa på barmark, och man kan utan problem fortsätta springa i sina favoritskor med halkskydd som dras på den vanliga löparskon.


Halkskydd är inte längre en angelägenhet för äldre damer. Varje vinter halkar 10 000 fotgängare på isiga och hala gator, trottoarer och gångstigar. Flera av dem skadar sig allvarligt och belastar sjukvården i hög omfattning.

Med dubbar förbättras rörelseförmåga och säkerhet för både äldre och yngre. Dagens skohandel erbjuder en mängd moderna dubbar och halkskydd för alla situationer.
Broddar och halkskydd är självklara hjälpmedel för löpare och andra motionärer. Snö och halka behöver inte vara varken hinder eller ursäkt. Med dubbar är det alltid barmark.

Träningen är i full gång med endast ett par månader kvar till vårens stora löptävlingar. Göteborgsvarvet den 16 maj eller Stockholm Marathon den 30 maj kräver goda förberedelser, precis som andra tävlingar under löpningens högsäsong.

Många joggare och övriga motionärer tränar utomhus även under vinterhalvåret. Oavsett om man joggar eller powerwalkar kan olyckan vara framme. En halkolycka kan orsaka rejäla skador som kan medföra både inställd träning, och i förlängningen kanske krossade tävlingsdrömmar.

Utrustad med halkskydd, såsom dubbar, minskar risken för för halkskador avsevärt. Nu finns speciella halkskydd, framtagna för löpning, med dubbar som kan bytas ut allt eftersom de slits ner.

För mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.