För många kompisar...?

Vi har utökat och förändrat kompisfunktionen på Utsidan.

Av: Christer Lindh

En del har frågat varför man plötsligt har en kompislista på sin sida, när man själv inte lagt till några. Detta är pga att vi  nu har förändrat och (förhoppningsvis) förbättrat kompisfunktionen på Utsidan. Här kan ni läsa om vad som gjorts.

Kompiskoppling numera dubbelriktad

Förut var kompislistan enkelriktad - om tex Kalle lade in  Anna på sin lista, så syntes inte Kalle på Annas lista automatiskt. Båda personerna var tvungna att lägga till den andre på sin lista, för att man skulle se att de var kompisar med varandra. Detta var lite förvirrande, och inte heller som det funkar på en del andra sajter (tex populära Facebook).

Nu har vi ändrat på detta - efter bekräftelse visas även Kalle på Annas lista, när Kalle lagt till Anna på sin. Och plockar Anna senare bort Kalle från sin lista så försvinner även Anna från Kalles.

Har du fått okända kompisar? 

När vi införde denna ändring var vi tvungna att införa dubbelriktade kopplingar på alla befintliga kompislistor först. Därför kan nu medlemmar, som kopplats som kompis av någon annan utan att veta om det, plötsligt se en kompislista på sin sida

För de flesta är det inget problem, då man troligen ändå känner varandra, men det kan ju förekomma att någon kopplat in någon helt okänd på sin egen lista. Skulle någon okänd ha dykt upp på din lista som du inte vill ha där, kan du dock helt enkelt radera denne från din lista.

Måste nu bekräftas

Den som blir inlagd på någons kompislista måste nu först godkänna detta. Det skickas epost  till personen som läggs till med information om detta samt en länk till sida där man får bekräfta eller ignorera.

Inbjudningsfunktion

Alla har konstigt nog inte upptäckt Utsidan än... Saknar du din kompisar här så kan du nu bjuda in dem enkel genom att fylla i epostadresser  på denna sida.

Fördelen med att använda denna funktion istället för att bara eposta själv är att du då får bonuspoäng när en inbjuden kompis registrerar sig via den länk som finns i brevet. Poängen kommer att redovisas som "kottar" när vi återupplivar  den funktionen från "gamla" Utsidan. Mer om detta senare. 

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-09-28 17:32   seobserver
Nu börjar det likna gamla dar och kottarna är i antågande...
 

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.