Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


En till utenatt!

Igår eftermiddag var jag och dom två små till badhuset och grabben var lite småsur eftersom han hade tänkt sova över hos en kompis men av någon anledning så gick det inte.

När vi badade frågade jag honom om han istället ville testa att sova i hängmattan och då blev han genast mycket gladare.

Sagt och gjort, när vi kom hem efter badet och hade gjort bort kvällsfikat och sett lite TV så gick vi ut och installerade oss. Grabben i hängmattan och jag på liggunderlag bredvid. Vädret var riktigt bra så jag spände tarpen så att den bara fungerade som vindskydd från den ena sidan. På så sätt kunde vi ligga och titta upp på himlen och träden ovanför oss.

Även om det var sent på kvällen, närmare 10 så var det ljust och fåglarna kvittrade både här och där. Katterna var ute och undrade vad vi egentligen höll på med. den mindre av dom var väldigt närgången och ville gärna tugga på alla snören som satt fast både här och där. Precis när vi var på väg att somna började ett gäng tranor tjuta högt och ljudligt.

Vi hade klätt på oss ganska ordentligt och med de varma sovsäckar vi hade så var det inte några som helst problem att somna. Jag, som låg på marken, sov inte så värst skönt och jag insåg ännu en gång varför jag skaffade hängmatta.... (det blir nog till att skaffa fler så att jag får ha en egen....).

Grabben, däremot, sov som en stock hela natten och vaknade inte ens när den mindre katten hoppade upp i hängmattan för att se om det var något spännande där. Kring 4 på morgonen kom solen upp över horisonten och då vaknade fåglarna till liv igen. Det kändes riktigt härligt att ligga där och lyssna på fåglarna men ganska snart somnade jag om igen. I hängmattan bredvid hördes dock ljudliga snarkningar.....

Jag vaknade ett par gånger till under morgonen mestadels på grund av att jag hade ont i kroppen. Halv åtta tyckte jag att det fick räcka, då värmde solen riktigt skönt och katterna började bli lite väl bråkiga. Jag tog mig ut ur min sovsäck och började prata med grabben som trött och yrvaken öppnade ögonen. På frågan om han sovit gott under natten fick jag bara ett stilla nickande till svar. Han tyckte nog att jag var ganska dum som väckte honom men det var faktiskt dags att gå in och äta frukost för vi skulle faktiskt bort idag.

Trots att jag fick sova på marken (igen) så var det en riktigt härlig natt. Någon enstaka minusgrad kan det ha varit men det gjorde inget. Varmt och gott hade vi det i våra sovsäckar och efter ännu en natt med frisk luft måste jag bara få säga att detta är livet!

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-05-09 15:06   seobserver
Uppenbart är att du måste ha en egen hängmatta snart....
 
Svar 2010-05-09 20:07   peter1969
Antagligen räcker det inte med en extra, måste nog skaffa två. Jag har en liten dotter som också vill ut och prova. Som tur var "hänger" jag ju gärna med....
 
2010-05-10 07:38   4623
Vad har hänt med din gamla hemsydda, Peter? Är den trasig efter allt slit Du haft med att få till sovsäcken? Fast jag är inte förvånad över att Du behöver fler, vi har just nu tre lättviktare och , oj, fem, vanliga. Då har vi ändå givit bort finhängmattan.
 
Svar 2010-05-10 08:03   peter1969
Jo, jag har kvar den gamla hemsydda men jag hade bara "uppsättningsgrejer" till en hängmatta. Jag ska fixa fler upphängningsanordningar också. Men jag har ju ett sånt där "jobb" jag måste sköta också, det sinkar fritiden så himla mycket.....
 
2010-05-10 18:10   Thomas Traneving
Vilken mysig kväll och natt ni verkar ha haft. Mysigt med pappa son tid!
 
Svar 2010-05-10 20:09   peter1969
Jo, det var jättehärligt. Jag är väl inte direkt nödbedd heller när det gäller sånt där, jag tar alla chanser jag får till lite uteliv.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.