Mot Nepal
Väskan är packad. Kylskåpet tömt! (Min man kommer med till Stockholm ) Lite torrjäst, mjölkpulver, lite kryddor har jag med för provbak av kanelbullarna !!!! Och med vetskapen att detta väntar vid hemkomsten känner jag återigen hur bra jag har det som kan resa över gränser för att jag vill och inte för att jag måste! Grandma
För min storebror
som idag 2008 påbörjade en resa, ett äventyr som ingen av oss kunde följa med på. Tänker med kärlek på honom och vet att han är med mej, sin familj och sina vänner en dag som idag. Min livsresan fortsätter i berg och dalar. Han har berikat den. Lämnat spår. Givit minnen.Tack. Din syster Grandma
Bröd och Bastu i samma! mening
Jag är sur....nej min deg är en surdeg och jag är såld. Har under två intensiva, inspirerande, goda och äventyrliga dagar deltagit i en surdegsbakkurs med Sebastien Boudet. Ja en minst sagt äventyrlig resa in i brödets, sädesslagens, processens, microorganismernas värld. En otroligt vacker resa på så många sätt. Jag är lycklig! Vår start. Surdegen pyser... Våra olika men ändå lika, degar är blandade, de vilar innan vi med försiktighet eller på ett mer intensivt sätt tar oss an dem och lär känna dem bättre. En kladdig koncentration som följs av en natts vila, för oss alla! Em dag två: Före Efter Och ni vet. Bageriets hjälpmedel. Jag kan bli så barnsligt förtjust, verkligen. En "rullmatta" så att alla bröd kommer in i ugnen samtidigt. Ånga sprutas på...och här kommer frågan: Hur tillsätter ni ,alltså vi, "ånga" i våra ugnar? Han, Sebastian ,använder, för hemmabruk, en liten, rostfri skål som det ligger BASTUSTENAR i, hettar upp dessa och öser på vatten. Bröden BASTAR. Jag var i himlen. alltså, jag bastar inte lika varmt som bröden, tack och lov för mej, men ändå. Titta!!!! De här har jag gjort. Sebastien snittade. Wow tycker jag. TinTin, Kapten Haddock, Milou, Sebastien och jag tackar för oss. Grandma P.s Mina Grandchildren ääääälskade brödet. D.s
24 timmars äventyr...
Först kommer mitt 3.dje pris i Kanelbulledesigntävlingen Hjälp med både inbärning och uppackning men nyhetens behag försvann snabbt, så ner i snickarboa och med en intensitet och entusiasm sällan skådat tog vi oss an vår uppgift... sängar till Maincraft gubbar.....( ger mej inte på att försöka säja "deras" namn) Svettigt värre och svettigare skulle det bli. Ett bastubad. Ett härligt måste för mej och en guldstund för oss alla. Och sedan ett hisnande äventyr till go`natt saga. Äventyret fortsätter när den första "egna" cykelturen går av stapeln with a little help from my friends Framme vid grillstugan blev det eld och mat. och trevlig samvaro tills det var dags att avsluta Äventyrsdagen! Fint! Tack och ajö! Grandma
Kanelbulle projeket sprids....
Kanelbullebaket har blivit uppmärksammat i VK, Västerbottens Kuriren, Hon bakar för Nepals skull PORTRÄTT Helen Roslund i Fagerlund är bagare och bakar väldigt goda kanelbullar.Nu vill hon överföra detta till ett ännu större syfte. och det tackar jag för. Lite mer otippat är att "Kanelbullen på Kebnekaises topp" kom på tredje plats i Hembakningsrådets Kanelbulle-design-tävling!!! De ni. Hur många visste om att det fanns ett sådant råd? Nu vet jag det i alla fall....och det är av godo att ordet sprids. Har fått veta av Tuki Nepal att pengar kommer in till föreningen i kanelbullens namn och det tackar jag också för. Efter att ha skådat min hockeyfrilla på denna bild gick jag för första gången på 10 år till en hårfrisör. Och tack för att de finns! Skjuter upp min ide om att ha en lång, grå, fläta på min 60-års dag tills vidare..... Det var i alla fall snudd på ett äventyr hos frissan. Äventyret var dock, för denna dag, ett biobesök. Everest filmen!!!!! Ska inte alls sikta mot den toppen utan Base Camp är sannerligen en tillräcklig utmaning. Så är det. Grandma