Lista senaste kommentarer från alla
Sida: Första Föreg. 1 2 3 
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 2 av 4
2017-01-21 14:31 från lorenzr :
Intressant och rolig läsning. Vackra bilder!
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 2 av 4
2017-01-20 06:34 från Håkan Friberg :
Nu har jag läst även denna text. Mycket lockande. Ikväll kommer jag att läsa den igen med kartan framme. Du beskriver ett område jag längtar till. Tack.
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 2 av 4
2017-01-19 16:45 från OBD :
Tack ska du ha! Du skriver så bra och lättläst så slutet kommer plötsligt. :-) Fina bilder gör berättelsen ännu bättre. Det verkar som om ni ofta gick "ensamma" och "träffades" vid vad och lägerplats. Blev det bara så eller är det något som ni föredrar? Eller har jag kanske missuppfattat det hela?
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 2 av 4
2017-01-19 15:16 från ulindh :
Härlig läsning och fina bilder!
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 1 av 4
2017-01-10 14:19 från undvall :
Kul läsning! Vi avslutade vår senaste Rago/Padjelanta tur med att gå er baklänges till Litlverivassforsen där vi sen fortsatte mot Lakshol/Nordfjord. Lustigt nog var vår näst sista tältplats på typ samma ställe som er andra :-) ... kan t.o.m varit exakt samma plats. Var dock väldigt mycket snö när vi gick där så jag är osäker på hur långt från stigen som vi var. / Stefan
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 1 av 4
2017-01-06 18:47 från hansnydahl :
Mycket intressant läsning - speciellt när man gått där själv. Jag förstår att ni valde att gå upp redan vid Lillegård eftersom ni först ville till Litlverivatnet. Annars har ju stigen upp mot Lappfjellet sin början vid Lappelva. 2015 mötte jag ett tyskt par vid Sölvskarvatnan som följt stigen från Lappelva men som tappat bort stigen utan att hitta igen den och gett upp. Gissningsvis för att det var så mycket snö det året. Har man en gång gått över Lappfjellet så inser man - som du säger - att det inte är så mycket att välja på i färdväg, bara man kommit upp. Mellan Boadnjásjroahtte och er andra tältplats finns knappast några tältplatser, men vi hittade en nära glaciären knappt 2 km väster om er plats. Glaciären Flatkjölen har verkligen minskat i storlek sedan jag såg den sist i augusti 2010. Om några år är den nog helt borta. Om ni haft tid kunde ni ha gjort ett besök till toppen av Litlrago som ligger mindre än 2 km norr om leden. Toppen ligger bara 200 meter högre än leden men utsikten är fantastisk. Samma kan sägas om Rájrretjåhkkå som ligger en dryg km söder om leden och bara drygt 100 meter högre. Ni hade tur med vädret - den 19:e var jag i nordligaste Padjelanta och det var helgrått hela dagen. Stort tack för alla fina bilder.
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 1 av 4
2017-01-04 21:34 från Swift :
Väl skrivet och pedagogiskt med kartutdragen! Bra med en påminnelse om att det inte är självklart att hitta T-sprit inom begränsad tid där man landar. Vidare har jag lärt mig att anmarschen västerifrån inte är någon "motorväg". Man får tydligen jobba för att komma till västra Padjelanta! Väntar med spänning på fortsättningen (även om jag sneglat på din hemsida!)
Artikel/Blogg:
Rago och Padjelanta - Del 1 av 4
2017-01-04 20:07 från OBD :
Trevlig läsning och mycket fina bilder. Ser fram mot kommande avsnitt.
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-07-09 18:04 från andy69 :
Tack för en bra och detaljerad vandringsberättelse, uppskattar även kartbilderna så man kan följa era steg utan att sitta med papperskartan i handen och på så sätt få en tydligare bild av helheten :)! En del av vägarna ni gick har även jag gått och andra ska gås, så tack för delen över eran nedgång från Luohttolhko. Får hoppas på liknande väder så man kan njuta till fullo av vyn.
55555
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-06-20 21:34 från Huml3 :
Ok, suger inte väskan åt sig och blir tung och sumpig vid en massa regn?
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-06-15 13:08 från Huml3 :
Bra skrivet! Ser ut som du kör en exped lightning som rygga? Har du regnskydd till den eller packar du allt vattentätt i väskan?
55555
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-27 11:09 från OnsdagsArne :
Får gratulera till en fin vandring, samt en mycket välskriven och illustrativ berättelse! Både underhållande och lärorik läsning, speciellt då vi planerar en "förstagångstur" i Sarek i augusti och ännu inte bestämt rutten. De foton och dagsetappkartor, som var inlagda i texten, var till stor hjälp för att följa er vandring bland "svårstavade" berg och dalar.
55555
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-16 13:46 från Leech :
Medryckande läsning som får en att längta tillbaks till detta fantastiska område! Trevliga och vackra bilder skadade ju inte heller. Verkar ha varit en givande tur :)
55555
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-15 00:31 från fowwe :
Du har skrivit roligt och underhållande om er vandring och jag tycker att ni gjorde det bra. Några små misstag kanske, men vem gör inte det? En del av dem verkar inte vara misstag alls utan bara att ni testade vägval och annat som ni inte blev nöjda med. Jag får intrycket av att du har gått med lätta skor och inte med kängor. Detta har jag själv aldrig gjort. Med kängor bryr man sig inte så mycket om blöt mark så länge skaften räcker. Jag noterade också att du skrev: "...men det är som om den (kroppen) vill vidare hela tiden". Det får mig att undra: varför det? Och vill du ha det så? Antagligen kan bara du själv svara men att hitta svaret kan göra att du upptäcker mer om hur du vill gå och trivas i fjällen. För trivs det gör man, och det lyser igenom i din berättelse! Och några ord om snöbryggor osv. Förra året var sommaren extremt fördröjd, liksom snösmältningen. Guideböcker och vandringsbeskrivningar tar inte upp i detalj allt som kan hända pga vädret utan det tillhör på något sätt villkoren för fjällvandring. Exempelvis kan en jokk vara torrlagd ibland och ovadbar andra gånger. Och det gör ju fjällen väldigt utmanande och spännande!
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-13 19:42 från OBD :
Tack så mycket för en fin berättelse om en fin vandring. Jag har gått i stort där ni gick, men uppdelat på flera vandringar. Era första etapper stämmer med min första Sarekvandring. Jag fortsatte dock österut från Guohpervagge och rundade Sarekmassivet. Era missöden var ju inte av det allvarligare slaget. Jag bröt också av min plastsked på förra årets vandring. Med kniv går det ju faktiskt ganska lätt att fixa till en pinne så den påminner om en sked. Även jag tycker att ni hade ganska långa dagsetapper. Men ni är ju unga och uppenbarligen ganska vältränade. Mina egna dagsetapper blir kortare och kortare för varje år. Än en gång, tack för en trevlig och lättläst berättelse.
55555
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-13 19:04 från Håkan Friberg :
Precis som Bengt förvånas jag av längden på era dagsetapper. Som helhet en mycket trevlig berättelse. Små misstag sätter krydda på tillvaron - så länge man kan hantera dem. Bra gjort.
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-13 17:28 från Örnsätrarn :
Tack för en bra berättelse. Jag har läst den med stort intresse. Jag är imponerad av hur långt ni har gått varje dag. Ni måste vara i väldigt god kondition. Själv skulle jag ha gått kortare sträckor mellan tältplatserna och passat på att göra utflykter istället och någon toppbestigning om ork fanns. Ni hade ju hela 11 dagar på er men använde bara 6,5. Lite för bråttom tycker jag när ni ändå var där och hade fantastiskt väder. En liten rättelse. Rapaselet ligger mellan Bielloriehppe och Skoarkki i centrala Rapadalen. Det är Rapaälvens delta i Laitaure som ligger nedanför Skierffe.
Artikel/Blogg:
Skrågång och missöden
2016-05-13 11:58 från Tobbe C :
Grattis till en riktigt fin tur och tack för att du delar med dig! Misstag blir bara missöden om man gör dem till det. På min första Sarektur offrade jag mina nya och till dags datum dyraste solglasögon till vädergudarna från Skierffe-klippan. Retsamt då men mest ett kul minne nu. Gjorde ni rätt vägval genom att skråa mycket? Tja... Ni kom ju fram helskinnade och fick en minnesvärd tur så då måste det väl ha varit rätt? På en del ställen var beslutet att hålla höjd säkert rätt men på andra ställen (t.ex. i östra Álggavágge) hade nog terrängen varit enklare i dalbottnen.
55555
Artikel/Blogg:
Töfsingdalen 2015
2015-07-24 17:50 från Håkan Friberg :
Inspirerande och informativ text om ett område som jag bara hört namnet på. Tack!
Sida: Första Föreg. 1 2 3 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.