Bergans of Norway Trollhetta 75 l

» Ladda upp produktbild

Vikt 2,8 alt 3,2 kg med dagtursäck.
Passar till längd 155-180 cm.

·Ekspanderende, avtakbart lokk med innvendig og utvendig lomme
·Hovedrom med snølås
·Glidelåslomme og flaske/skilomme nede på hver side, alle med enkel tilgang når du har sekken på ryggen
·Innvendig utstyrslomme og nettinglomme med glidelås
·Godt med festepunkter
·Laget i rip-stop/polyester
·Opplegg for drikkesystem
·Volum er inkludert dagstursekk
·Vekt viser uten/med dagstursekk
·Regntrekk skjult i lomme bak på lokket
·Stor, halvmåneformet glidelås i front, slik at hele frontstykket på sekken kan åpnes. Gir god oversikt over innholdet.


Tillverkare: Bergans of Norway
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra bärsystem, goda kompressinosmöjligheter och den lilla ryggsäcken för kortare turer

Minus:Aningens tight regnskydd

Kommentar: Grymt nöjd med denna ryggsäck. Jag har vandrat många och långa turer med den och är alltigenom nöjd med själva ryggsäcken. Den sitter bra på mig (180 cm lång och smal som en sticka). Avbärarbältet liger bra på höften som det ska och den är inte ivägen för armarna. Det är bra med kompressionsremmar som gör att packningen är tight - det gillas. Dessutom är det väldigt bra med den lilla ryggsäcken som funkar bra som dagspackning. Man ska dock inte packa den för tung då det blir lite baktungt. Den är grymt värdefull. Dessutom är ryggsäcken grymt slittålig vilket är ett stort plus.
Jag vandrar mycket själv vilket gör att det blir tyngre packning men det har inte varit något problem vad ryggsäcken och bärsystemet anbelangar. Det funkar till och med mycket bra.
Jag har även rest mycket med ryggsäcken och även där har den bevisat sig hålla måttet med råge.

Kan med andra ord rekomendera ryggsäcken å det varmaste

Kundservice: Grymt bra kunskap

Köpplats: Äventyrsbutiken Hägglunds

Plus: mångsidig användning av dagtursäck, flexibelt och skönt bärsystem, stryktålig

Minus:tung, ej avdelad, litet regnskydd

Kommentar: En rejäl säck med expanderbart och avtagbart lock med in – och utvändig ficka. Utanpå säcken finns en liten rygga monterad som kan fungera som dagsäck och extra fack för lättillgängliga prylar. Lillryggan fungerar dessutom som min minsta vardagssäck, för förstärkningsplagg, vatten e.t.c. på promenad, på stan osv. Det ryms en A4-mapp utan problem. På resa kan man med fördel placera värdesakerna i lillen och enkelt få dem med sig när man lägger ifrån sig ryggsäcken.

Öppningsbar front, så allt är lättillgänligt när säcken ligger ner ”på magen” – om man monterar bort dagsäcken med några enkla handgrepp. Är det blött på marken undviker man nog att lägga säcken på mage för att inte blöta ner bärsystemet. Även om det är enkelt att ta bort lillsäcken, är det lite meckigt. Min erfarenhet är att jag öppnar säcken i toppen när jag har dagsäcken med. Och har man packat i plastsäck eller annan vattentät större säck, kan man inte utnyttja frontöppningen. Och då saknar jag att säcken inte är avdelningsbar. Jag brukar vilja ha dagsranson, kök och bra-och-ha-prylar i ett lättillängligt fack för att slippa öppna upp ryggan och hälla ur saker. Jag har testat att packa ner det i den lilla dagstursäcken, men det funkar inte för mig. Det blir lite tungt i dagsäcken, med följden att ryggan blir baktung och svårare att bära och balansera med.

Och vanedjur som jag är saknar jag även sidofickor. Man kan komplettera säcken med sidofickor, men jag fick det aldrig att funka särskilt bra. (Vilket kanske säger mer om min förmåga att fästa dem på säcken än om konstruktionen i sig? Tips emottages.)

Bergans bärsystem c-flex är stabilt och flexibelt. Det går att justera rygglängd enkelt och axelremmarna kan varieras olika för axlarna om man har behov av det. Praktiskt placerade meshfickor på sidorna i nederkant, som låter dig få tag på t.ex. en vattenflaska utan problem, även med det medföljande regnskyddet på. Möjligen kan jag tycka att regnskyddet är lite väl slimmat. Jag får under ett par plasttofflor som dinglar från en rem och mina teleskopstavar ser till att hålla regnskyddet sträckt. Ett något generösare mått hade kanske inte skadat. Upplever att jag får dra åt höftbältet lite väl ofta.

Detta är min första stora säck och den fungerar bra för vandring och när man ”back packar”. Var runt i flertalet butiker när jag skulle köpa säck och testade en mängd olika varianter. Svenska välkända säcktillverkare, norska giganter och lätta amerikaner. Bergans Trollhetta var stor nog och satt skönt i butiken när jag gick runt med den packad. (Väldigt bra service på Sportkompaniet för övrigt.) Har nu haft den i tre fyra år på fjällturer, semesterresor och kortare turer och är nöjd. Meshplattan längst ner i ryggen börjar bli noppig och sliten. Dagtursäcken använder jag nästan dagligen i min vardag och den börjar se luggsliten ut i tyget på sina ställen. Jag gillar fortfarande säcken för att den är skön att gå med. Hade den vägt lite mindre hade den fått bästa betyg.

Köpplats: Sportkompaniet Tip Top AB

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook