Bergans of Norway Alpinist I 130 l

» Ladda upp produktbild

Bergans of Norway Alpinist I 130 l


Tillverkare: Bergans of Norway
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: bärsystemet

Minus:vikten. spännen och dragkedjor

Kommentar: 130 liter. Det är mycket stort och troligtvis ytterst sällan man är i behov av en så stor säck. Troligtvis så sällan att få bör investera i denna produkt men som vanligt finns det undantag och den har en lillebror.
För min del var den "lagom" stor för en tre veckors vandring med få möjligheter att proviantera längs vägen.
Under just denna vandring fick jag äran att bära hela tältet (Akka E2), köksutrustning, stor del av matförrådet plus all min personliga packning.

I detta fall landade startvikten på 30kg plus vatten och då fick säcken bekänna färg. Bärsystemet är enormt bekvämt och när man väl anpassat rygglängd sitter den fantastiskt fint på utan att bli alltför tight och svettig i ryggen. Det ledade höftbältet funkar mycket bra och bär av vikten som det ska. Dock misstänker jag att det passar bäst om man inte är alltför smal. Jag har ca 32 i jeansstorlek och jag är nog i smalaste laget. Problemet blir att man får dra åt höftbältesstramarna nära max och det är nog inte meningen, samt kan orsaka att spännet går upp. Men testa i butiken så känner du säkert om det passar dig.

Säcken består av två stora sektioner, en toppmatad och en "sovsäcksdel" nederst. I årets modell går det att ta bort mellansektionen med dragkedja.
Toppöppningen har även en krage om du har riktigt mycket packning och behöver hissa upp topplocket.
Topplocket kan du ta av och köra som midjeväska. Sidoväskorna går också att ta av och montera samman till en liten dagturssäck. Just den funktionen har jag aldrig fått användning av men varför inte.

Material i säcken är överlag godkännt. Känns kanske inte lika gediget som i tex Arcteryx ryggsäckar men gott nog.

Kan sakna vattentäta dragkedjor, det borde vara standard på en sån dyr säck.

Slutbetyg blir 4 av 5. Det som saknas är känsla i material, en mycket kompetent säck om du har behov av massiva 130 liter.

Kundservice: inte haft kontakt med dem.