The North Face Treefrog 23

» Ladda upp produktbild

3 säsongs, tvåmanna tält i amerikansk stil.


Tillverkare: The North Face
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snygg design. God ventilation. Lätt. Enkelt att slå upp. Gott om plats

Minus:Svårt att få god spänn i yttertältet. Svårt att variera ventilationen

Kommentar: Har nu haft mitt Treefrog ett år ungefär och har brukat det flitigt. Jag har främst använt det som paddel-tält, men det funkar nog för det mesta. Jag har inte mätt temperaturskillnader men upplever att det gör stor skillnad.
Tältet är konstruerat enligt sann amerikansk stil där man förutsätter vackert väder vid uppsättning. Alltså är ytterduken helt separat och man slår först upp innertältet som består till största delen av myggnät. Vill man kan man sova utan yttertältet pådraget men då får man nog vara säker på vädret... Innertältet har tre bågar och sitter fast mha både kanaler och snäppen. Denna del av uppsättningen är ganska enkel. Allting är färgkodat så man behöver inte bli förvirrad.
Yttertältet sätts sedan fast i nåt hörn och sedan drar man över det och fäster det på traditionellt sätt vid båginfästningarna. Det fästs även mot bågarna med kardborreband för att få sjysst sträck. Den fjärde bågen ligger i en kanal i yttertältet och bildar den absid som skiljer tältet från TNF tadpole 23. Detta segment kan vara lite klurigt att komma till räta med, men efter lite träning så går det ganska fort. Anmärkningsvärt är att yttertältet inte går att dra ned till marken hela vägen. Antingen har man det 5 cm från marken hela vägen, eller också så justerar man det så att det ligger dikt an på den sidan vinden ligger på och lite mer öppet på motstående sida. Blåser det ordentligt utanför så blåser det en hel del innuti tältet! Som sagt inget 4 säsongs-tält. Å andra sidan har jag inte haft några problem med kondens vilket är positivt.
Eftersom tältet är ljusblått, blir det väldigt behagligt ljus innuti, inte den karaktäristiska "red-light district" belysningen som innfinner sig i ett rött tält. Inte heller samma avsaknad av ljus som blir i ett grönt tält. Behagligt!
Angående utrymmet, tycker jag att det är gott om plats. Detta tält har i stort sett samma innertält som TNF tadpole (lite mindre mängd myggnät), men har en extra båge för att bilda en större absid. Jag har mestadels bott ensam i det och därför funnit gott om utrymme för alla prylar som behöver torka, men jag har även haft det i fjällen och bott två i det. Inte heller då var det ont om plats och allt fick plats i absiden och inne i boendeytan.

Logga in