The North Face Mountain 25

» Ladda upp produktbild

Mkt stabilt 4-säsongs kupoltält (2-manna)


Tillverkare: The North Face
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vindstabilt, spänd innertältsduk, easton-bågar, rivstark väv.

Minus:Att sätta upp innertältet först. Liten absid. Liten ingån.

Kommentar: Den version av tältet jag har är den med den gula siliconväven och ej hela bågkaneler, jag tror det är 99:ans version.

Jag har inte haft möjlighet att hårdtesta tältet ännu, jag har kört det i hällregn och i viss snö. Men inte i några stormiga väder. Men i vinter blir det lite mer högfjälls/höghöjdstestning.

Hittills verkar det se väldigt bra ut, lätt att sätta upp och vindstabilt så det heter duga. En nackdel är att innertältet kan bli lite blött då man ska sätta upp det först separat. Men när det väl är uppe så är duken spänd som ett trummskinn.

En liten nackdel är att absiden är relativt liten, men så är det oftast på amerikanska tält och speciellt kupoltält. Sen är ingången lite liten, så man får huka sig rätt mycket när man ska in i tältet. Ingång "nummer två" är bättre.

Ett helsjysst tält jag kan rekomendera till alla som leker på lite högre höjder.

Kommentar: Jag köpte mitt tält för 3-4 år sedan och använt det året runt.


Tältet är tänkt för situationer med liten plats för tält och där det kan komma att blåsa mkt hårt (dvs klipphyllor och på hög höjd). Jag har fått uppfattningen att detta också är sant. Dock inte provat själv.


Vad jag använt mitt tält till är året runt aktiviteter (främst kajak och vintertältning). Tältet är alldeles idealiskt för uppsättning på hällar utan att fästa några tältpinnar.


Vad jag gillar med tältet är:


- att det är snabbt att sätta upp.


- att det är mycket trevligt ljus inuti tältet.


- att vävarna och pinnar har mycket hög kvalitet


- att tältet är relativt tyst även vid hård blåst.


- att tältet är helt självstagande (dvs du sätter upp tältet och kan sedan ensam flytta det till rätt plats)


- att packpåsen är väl tilltagen och det bara är att knöla ner tältet


- att det finns gott om linor


- att man känner att tältet kommer att funka i alla väder


Vad som jag upplevt som nackdelar är:


- tältet drar på sig mycket kondens vid kalla vinternätter (som fryser till kristaller. Dvs de trillar ner och gör sovsäcken fuktig när man vaknar på morgonen. Detta händer i alla typer av tält vid övernattningen och det är riktigt kallt). I vintras övernattade kompisen i Staika och det verkade som om Staikat inte drog på sig lite mkt kondens. Dvs Staika har ev. bättre ventilation. Jag är osäker på skillnaderna sommartid vid kraftigt ösregn. Vad jag vet är att det INTE regnar in i alla fall.


- Tältet har den amerikanska uppsättningstekniken dvs innertält först och sedan yttertält. Detta innebär att under den tid det tar för dig att sätta i stängerna för innertältet så blir det blött. Att slänga på yttertältet går ytterst snabbt.. Att ha dem separat innebär att man kan ha bara innertältet om man vill. Med svenskt ostabilt väder har jag dock aldrig funderat på detta. Jag tror faktiskt att det går att sätta upp mtn25 och Staika ungefär lika snabbt.


- Stängerna skall fästas i öljetter. Detta är svårt med handskar på. Detta skall dock vara ändrat på de senaste modellerna. Kolla så att det är denna modell som sportsnet säljer.


- För att sträcka ut absiden så kan behöva får ner i alla fall en pinne (eller lägga en sten på linan).

- Kanske det är en nackdel att tältduken inte går ända ner. Har dock inte upplevt detta som problem. Det viktiga vid all vintertältning är att gräva ner tältet en bit.

Avslutningsvis så är jag mycket nöjd med tältet. Ett plus för mycket snygg gul färg också. Detta var vad jag kom på nu.

Läs också vidare i forumen om diskussion om detta tält:
http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=311

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook