Thermarest NeoAir Small

Thermarest NeoAir Small

Kort, uppblåsbart liggunderlag för den viktmedvetna


Tillverkare: Cascade Designs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, Tar liten plats (ca 0,5 liter) i packningen, Klibbig undersida (underlaget glider inte)

Minus:Känns ömtåligt, Den klibbiga översidan kan ställa till problem för "medvändare"

Kommentar: Liggunderlaget är mycket lätt (ca 260g inkl packpåse) och tar mycket liten plats i din packning (ca 0,5 liter).

Det uppfattas som väldigt prassligt när man känner på det men det är inga problem när man väl ligger på det och det stör dig inte när du ska sova.

Både under och översidan är något klibbig för att det inte skall glida.
På undersidan är det perfekt men för min egen del hade jag inte viljat ha översidan klibbig eftersom jag ibland agerar som "medvändare" (låter sovsäcken följa med när jag vänder på mig).

Eftersom underlaget är tjockt passar det mig perfekt då jag oftast sover på sidan. Därmed slår inte höften i marken och den ligger mjukt och följsamt mot liggunderlaget.
Är det för mycket uppblåst så blir det en obekväm övergång vid benen där liggunderlaget slutar.
Tricket är att hitta rätt balansgång i uppblåsningen så att du får en bekväm övergång vid benen samtidigt som höften inte skall slå i marken.

Liggunderlaget känns ömtåligt och tunt men det tål nog ganska tuffa tag och underlag. För min egen del så använder jag ett långt cellplastsliggunderlag under det uppblåsbara. Detta resulterar i att jag inte, i så hög grad, behöver oroa mig över att underlaget skall punktera liggunderlaget.

Jag är mycket nöjd med mitt korta NeoAir och jag sover som en stock på det utan att vakna upp nästa dag med värk i höfterna. Det kommer vara en trogen följeslagare på många vandringar med lätt packning framöver. Rekommenderas varmt. Vill man inte ha ett kort NeoAir så är jag övertygad om att dom längre modellerna är jättebra även dom.

Köpplats:

Pris: 1295


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.