MSR DragonflyAvancerat multifuelkök


Tillverkare: MSR
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Robust, verkar lätt att fixa och serva. Enkelt att få igång. Ställbar låga. MSR har suverän service.

Minus:Glatta kastrullstöd. Lite vek pump i plast.

Kommentar: Jag har ingen erfarenhet av andra kök, optimus och primus är säkert jättebra de också, men jag är helnöjd. Hittade det dessutom billigt. De har bytt pump och även om den fortfarande är i plast så är den lite bättre.
Shaker-jet systemet är rätt praktiskt. Man behöver bara skaka köket då och då för att förebygga skräp i brännarmunstycket.
Att ställa in lågan använder jag rätt mycket och det tycker jag funkar fint. Det funkar fint på ollika bränslen. Man kan byta munstycke om man ska köra på lite "skitigare" bränslen. Jag kör på lampolja ibland, funkar utmärkt.

Liknande produkter: Primus Omnifuel. Optimus Nova+

Kundservice: Mycket bra. En pump gick sönder men fick en ny direkt.

Pris: 760

Plus: Hållbart, bra effekt, justerbar låga..

Minus:Lite tajt o få ner i kastrullen vid nerpackning.. dock aldrig misslyckats.

Kommentar: Dragonfly har jag använt på både längre och kortare turer, alpint och hemma i skogen. Har alltid funkat utan problem. Suveränt att smälta snö med!

Köpplats: Fritidskompaniet

Plus: Inget jag kan komma på.

Minus:Se nedan.

Kommentar: Minus nr 1: Glatta grytstöd, allting halkar runt på dem, en gryta med rundad kant mot botten, till exempel Trangias, fungerar mycket dåligt på Dragonfly.
Minus nr 2: Pumpen i plast. Min pump gick sönder, de små hakarna som skulle hålla ihop den gick av.

Både Optimus Nova och Primus Omnifuel är mycket bättre kök än Dragonfly. De är bättre byggda, har pump i metall, grytstöd där inte allting glider runt, och är dessutom mycket snabbare att förvärma. Köp ett av dem istället för ett Dragonfly. Novan har dessutom fördelen att vara betydligt tystare än både Dragonfly och Omnifuel.

Plus: Meget Pålitelig, Effektiv justering av varmen

Minus:Støynivået er høyt, pumpen er i plast

Kommentar: Har hatt denne brenneren siden 2001, og har stort sett bare gode ting å si om den. Har ikke hatt problemer med plastdelene i pumpen, men dette har vært et problem for andre. Vedlikeholdet av denne brenneren er svært enkelt.

Støynivået på full effekt er dog omtrent som når en Boeing 747 tar av.

Plus: Ställbar låga

Minus:Vikten kunde kanske ha varit lite mindre.

Kommentar: Ett mycket pålitligt kök, sviker sällan. Breda ben, bra vid kok till flera personer. Benen fälls in på ett effektivt sätt. Kan vara lite bökigt att byta ventiler på men det går relativt smärtfritt.
Trevligt med ställbar låga om man vill låta käket sjuda lite. Väger kanske lite granna men inte så det stör.
Har även hört att vissa stör sig på ljudet, ok den låter ganska mycket men jag bryr mig inte.
Kan bara rekomendera detta finfina kök.

Kommentar: Ett suveränt kök med effekt och funktion i absolut topplass. Har haft detta kök i två år och kan inte tänka mig något annat. Funktion och hållbarhet är suveräna och det har verkligen blivit en kompanjon.
Ett tips dock - använd helst kemiskt