Edelrid Hexon Multifuel

Edelrid Hexon Multifuel

Lättvikts multifuelkök, som går på gas (kanister), bensin eller fotogen.

Väger 220g

Kan köras i Trangias stormköks-vindskydd med liten klurig adapter


Tillverkare: Edelrid
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Enkelt, LÄTT, mångsidigt, effektivt

Minus:Högljutt. Dyrt, då det inte verkar finnas några Svenska återförsäljare

Kommentar: Det här är ett kök - som eftersom det inte är tillverkat av något svenskt företag - har haft lite svårt att ta sig in på den svenska marknaden.

Det är synd, för köket är ett litet, lätt, väldigt enkelt använt, väl genomtänkt flerbränslekök. Det kan köras på bensin (jag kör mitt uteslutande på alkylatbensin), fotogen eller gas och kräver - som många moderna kök - inte att man byte munstycke beroende på bränsle.

Köket är väldigt lätt - tvåhundranånting gram - inklusive både bränsleflaska (som i och för sig inte rymmer så mycket) och pump, vilket när det gäller flerbränslekök faktiskt är det lättaste jag sett.

Det har tre väldesignade ben för stabilitet och kan i ursprungsutförande köras med värmereflektor/vindskydd i styv aluminiumfolie. Jag använder det emellertid oftare tillsammans med Edelrids "tradapter" - som en multifuelbrännare i mitt trangiakök. Som sådant är köket i min mening oslagbart. Det blir en lättare, mer effektiv lösning än både Trangias egna (av Primus tillverkade) X2-brännare eller med t.ex. Optimus Nova monterad i adapter. Dessutom är adaptern väldigt enkel att byta till/från och det tar bokstavligen endast några få sekunder att gå från självgående kök till att montera i Trangias vindsskydd.

Jag har använt mitt kök mycket. Jag har säkert kokat åtminstone 100 kannor kaffe på det, använt det till åtminstone 50 hela måltider och använt det närhelst jag bakat på Trangiakök (med Omniaugn) och jag har hittills inte behövt plocka isär köket för att vårda det. Det är väldigt effektivt och brinner med klar låga.

Det förvärmer oerhört snabbt och effektivt med "generatorn" som passerar ovanför brännarens flamspridare för extra snabb uppvärmning.

Det enda minuset jag kan komma på är att köket är högljutt. Det brusar mer än både Optimus Svea och andra liknande, trots att de köken också har klockbrännare.

Ett alltigenom RIKTIGT väl genomtänkt, hållbart och i det närmaste underhållsfritt kök!

Liknande produkter: Trangia X2, Optimus Nova

Pris: 1399


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.