MSR titanbestickMSR titanbestick


Tillverkare: MSR
 
Betyg: 3.753.753.753.753.75
(betyg 3.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätta

Minus:Kort skaft för stora grytor, väl mjukt för mat med fast konsistens.

Kommentar: Gaffeln har jag gett bort men skeden använder jag ibland. Jämfört med en vanlig stålsked är den mjukare i skaftet och därför inte lika bra att använda för omrörning av rätter med fast konsistens.

Men för att käka nudlar ur en lite kopp duger den bra och det är väl främst detta som är tänkt att man ska göra med denna lilla pryl.

Plus: Låg vikt och bra hållbarhet i kombination.

Minus:Inte så bra för vinterturen? Bismak?

Kommentar: Javisst, jag är en prylbög och jag håller i mycket med föregående recensenter. Hur som helst försöker jag tänka light, light och light, när det gäller min utrustning. Inte UL måhända för ibland får låg vikt ge vika för funktion. Ett exempel på detta är smörasken från Markill, men det är en annan historia.

Mitt resonemang när jag skaffade dessa bestick, var att de var ultimata utifrån faktorerna låg vikt och hållbarhet. Har tidigare testat olika lexan-bestick, men sedan sådana gått sönder i packningen, tänkte jag om. Det är väl inte så kul att vara ute på en långtur och upptäcka att besticken gått sönder, eller? Det enda negativa jag kan tänka mig är att de, som andra metallbestick, kanske är olämpliga för vinterturen, samt eventuell bismak. Vad gäller vinterturen rekommenderas väl en träsked och någonstans här på Utsidan har någon nämnt att han erfarit en bismak från titan. Det senare och det förra har jag dock ingen erfarenhet av. Sätter betyget 4 eftersom jag inte haft dom så länge, men kan egentligen inte hitta något negativt med dem. Anser också att sked och gaffel är vad man behöver. Sked mer än gaffel. Kniv har man väl ändå? Jag använder en Mora till att breda smör, skära ost och strimla mat med i den mån det behövs.

Plus: Coola, lätta och väl fungerande.

Minus:Inga direkta nackdelar.

Kommentar: Man kan ju fråga sig om de är nödvändiga eller ens värda att ta i beaktande, men jag gillar dem. Jag fick dem mer eller mindre på en av mig tidigare recenserad sportaffär och efter detta har jag uteslutande använt dessa som friluftsbestick, eller skeden ska man kanske säga för att var exakt. Gaffel är ju för det mesta helt onödigt att ta med sig ut. De väger inte mycket men är ändå stabila. Det sägs att de inte heller ska repa "non-stick" beläggningar i kastruller osv., men jag har inte velat utmana och kolla om det stämmer eller inte, så jag låter det vara osagt. Hög coolhetsfaktor är det i vilket fall och jag instämmer med föregående recensent om att de är en perfekt present. Kanske är de lite svårare att få rena än vanliga rostfria bestick, men det ska nog vara det lilla i så fall.

Det jag dock har funderat lite på är vikten. De är ju inte tunga alls, men varför är de så tunga som de är? Om någon uppriktigt lägger ut några hundralappar för att rädda något gram så borde det ju gå att göra dem ännu lättare och på så vis ännu attraktivare. Varför inte göra avlånga hål i "handtagen" till exempel, som på Primus fältbestick? Skulle det inte gå att göra dem i lite tunnare titanplåt? Kanske man skulle kunna få ner vikten något gram till!?

Helt klart roliga och coola bestick, om de sen är nödvändiga eller prisvärda är en helt annan femma. Högsta betyg från mig!

Plus: lätta, hög prylbögfaktor

Minus:dyra, hög prylbögfaktor

Kommentar: Sked och gaffel väger, inkl en vajer som håller dem samman, 30 g. Lexanbestick, eller än hellre bestick från Max hamburgerrestaurang väger ungefär lika mycket (eller mindre?). Hållbarheten torde dock vara bättre hos titanbesticken.

Funktionen är det inget fel på de funkar som normala bestick.

Priset då? 20 euro är inte billigt. Max-besticken är betydligt billigare, de är gratis.

Sammanfattningsvis: De är dyra och egentligen helt onödiga, dvs den perfekta födelsedagspresenten!

/Håkan

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!