Tierra Sportwool LS shirt och T-shirt

» Ladda upp produktbild

"Underställströja med två olika kvalitéer i ett och samma lager. Närmast kroppen finns ullens anpassande egenskaper, värmande när det är kallt och avkylande när det är varmt. Utanpå ligger ett syntetlager som suger upp fukten och sprider den över hela plaggets yta för ökad avdunstning. Detta ger ett torrt och temperaturanpassat microklimat närmat kroppen. Meshpartier i sidorna för ökad andning och komfort"


Tillverkare: Tierra Products AB
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tycker att produktbeskrivningen håller måttet.

Minus:Plaggets färg.

Kommentar: Lager ett tröja av sportwool - kortärmad och långärmad.
Kombination av merinoull (54%) och syntet (polyester 46%).

Idén ska vara att kombinera ullens och syntetmaterialets positiva kvalitéer - en slags synergi med andra ord. Ullen med dess värmande och självrengörande (å därmed luktreducerande) egenskaper och syntetmaterialets hållbarhet (ytstyrka) och fukttransportförmåga. Jag tycker att Tierra lyckats väl (även om de inte är ensamma om konceptet - det finns ett flertal andra fabrikat som kör på samma linje.)

Slitit mina plagg utan att det uppstått några ”noppror”. Har tvättat dem åtskilliga gånger utan att de ändrat form eller alstrat någon lukt (på en äldre blå-vit variant (Tierras sportwool) är även trycket med Tierras-is-yxa helt intakt efter över femtio tvättar och ryggsäcks-nötning).

Går man på materialegenskaper och kvalitet så ligger betyget (just nu september 2008) på högsta – utifrån vad jag har erfarenhet av hittills.

(Min recension utesluter en mer jämförande bedömning som handlar om pris, utseende, design (subjektiva egenskaper) relativt andra fabrikat som kombinerar ull-syntet.) Lite tråkig är att så många fabrikat kör med underställ i den svart-grå-vita färgskalan.

Liknande produkter: bl.a. Fjällrävens Active wool

Köpplats: Tierra Products AB

Logga in

Tips!