Tierra Strech W's jacket

» Ladda upp produktbild

Denna jacka är perfekt för de flesta aktiviteter, även om den är framtagen för klättring. Material windstopper, även i strech delarna. Rejäl dragkedja framtill, ventilation under armarna samt två bröstfickor, två handvärmar fickor med meshfoder för bättre ventilation.


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.64.64.64.64.6
(betyg 4.6 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Allt utom priset

Minus:Priset, kunde vara lite "halare" så att snö inte fastnade.

Kommentar: Tierras WS Stretchjcka (gamla modellen med napoleonfickor) har hängt med på kalla cykelturer, till fjälls, i stan, överallt och jag har bara ett omdöme: Kanon! En användbarare jacka får du leta efter. Största fördelen är att den både är en vindjacka och en fleecejacka i ett och samma plagg. Desutom har den superbra ventilation (den gamla i alla fall), såväl under armarna som via napoleonfickorna. Sist men inte minst är den snygg!

Är du en aktiv människa som vill ha en jacka som funkar till det mesta, köp den!

/ G

Plus: Skön, Snygg, Otroligt användbar

Kommentar: Suverän jacka, jag använder den framför allt under hösten och våren, kan handa att jag plockar fram den på sommaren om det blir kallt. Om det kniper till riktig på vintern så går den under skaljackan också. Funkar till det mesta, ser dessutom inte ut som något typiskt skogsplagg så man kan utan problem promenera runt i stan med den.

Plus: Smidig, Kan ventileras lagom, Snygg!?

Minus:(Min) är lite stor i halsen

Kommentar: Köpte min WS Strech jacket i höstas, och har använt den på alla möjliga ställen. Jag har den "gammla" modellen alltså den med fyra fickor, årets har "bara" två. vilket som är bäst har jag ingen aning om.

Jackan är gjord av två olika windstopper, på axlar ärmslut och under armarna är det det strech varjanten. Ärmsluten är nått jag tycker de har lyckats kanon med, det är ingen resår utan det är "taifun" med en "slits" insydd av ett ännu mera elastiskt tyg. vilket gör att den inte sitter åt för mycket, utan alldeles lagom. Ett litet minus är att det inte är någon klaff bakom bröstfickornas dragkedja, när det blåser ordentligt drar det rätt igenom...

Alla fickorna är ventilerade, alltså när man öppnar dragkedjorn är fickorna sydda i ett "nättyg" vilket gör att man kan ventilera jackan precis lagom med hjälp av fickorna och ventilationen under armarna.

Om det är något som jag ska klaga på så är det att min (bara min eller alla?) känns lite stor i halsen. Det kan bli lite dragit om halsen, har sett att vissa har fabrikanter har löst det med att ha en snodd som man kan regler halsöppningen med. Men man kan använda halsduk! =)

När det är kallt använder jag den under en skaljack om det är kallt. Med underställ o en "microfleece" under.

Plus: Stretch egenskaperna och designen

Minus:Ärmsluten och ingen vindslå på dragkedjorna på bröst och under armarna

Kommentar: Jackan är gjord i en en tunn dubbelsidig Windstopper fleece, delvis i stretch.

Har haft den nu i två år och använt den under vitt skilda förhållanden i allt från ljummen medelhavs vinter på Cypern till arktisk kyla på Svalbard och jackan stått sig mycket bra.

Vid mildväder eller hårt arbete vintertid har jag använt jackan direkt mot kroppen. Den dubbelsidiga fleecen gör att jackan käns skön mot kroppen och jackans goda ventilations möjligheter gör att det inte känns allt för instängt även vid mycket hårt arbete. (andningsfunktionen hos Gore-WS håller inte för högre aktivitet, jämfört med min Softshelljacka i Power Shield ligger WS långt efter)

I kyla och stark vind har jag använt den under en skaljacka tillsammans med underställ och en tunnare fleecetröja. Som förstärkningsplagg är den inte lika varm som en vanlig fleece men vindtätheten och god passform gör att det känns säkrare i riktigt busväder.

Det jag gillar mest är stretch egenskaperna vilka gör att jackan blir kroppsnära samtidigt som den känns smidig även om man har mycket under. Design och passform gör jackan riktigt snygg enligt min mening.

Något jag saknar är längre stroppar för att reglera ärmslutet samt vidslå bakom dragkedjorna till bröstfickorna och ventilationen under armarna. Frånvaron av dessa gör att vinden går rätt igenom och det drar kallt om bröstet.

Plus: Vikten, smidigheten, bra krage

Minus:Ventilationen under armmarna kan vara lite iriterande

Kommentar: Köpte denna suveräna windstopper jacka för en månad sedan, har använt den varje dag sedan dess. Cycklar til jobb i ur och skur det är bara att plocka fram understället när det blåser småkallt, den står emot regn ganska bra bara det inte öser ner. tack vare ventilations möjligheterna så blir den aldrig för varm. Tack vare strech matrialet i sidorna så blir den aldrig trång trots sin figurnära skärning, har inte, haft tilfälle att testa den ute på vandring men är övertygad om att den kommer att funka perfekt.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!