Tierra Splitfire Jacket

Tierra Splitfire Jacket

Softshell-jacka utan membran med riktigt bra andningsförmåga och vind- och vattenavvisande egenskaper. 3-lagersförstärkningar av Hydratic XT i ärmslut, över bröstfickor och i ryggslut, i övrigt helt i fyrvägsstretch. Kroppsnära passform och idealisk för intensiva aktiviteter med krav på rörelsfrihet, tex klättring och skidbestigning. Fungerar bra även som mellanlager. Kragen har vindlås och mjuk fleece på insidan av dragkedjan. Dubbla bröst- och innerfickor. Förlängd i ryggslutet, kardborrelås i ärmavslut och elastisk snodd nertill med enhandsjustering.


Tillverkare: Tierra Products AB
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Andningen, vind och vatten-tåligheten, passform, kvaliten, prisvärd

Minus:Ärmslutet

Kommentar: Har använt Tierra Splitfire 2 år nu och det är ett av mina favorit plagg. Svårt skönt plagg att ha på sig, sitter riktigt bra och stretchen ger god rörlighet. Tål regn bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Har inte impregnerat om det någon gång och det är inte förens nu på senare tid regn för första gången börjar ta sig in genom tyget på kortare tid.

Andningsförmågan är riktigt god. Dock inget du löper i men all annan aktivitet vid blåsiga och kalla förhållanden passar den bra till. Trots den bra andningsförmågan så är plagget riktigt robust och slitstarkt.

Som tidigare recensör använder jag min skaljacka bara i värsta fall nuförtiden.

Den ända jag kan störa mig på är att plagget är lite trångt i ärmslutet. Karborrespännena i ärmslutet är i minsta laget, hade velat ha lite rejälare men det stör mig inte nog för att inte ge högsta betyg.

Liknande produkter: Haglöfs Speed Hood 2

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1499

Plus: Passform, ventilation, utseende...

Minus:Inga...priset kanske!

Kommentar: Tierras splitfire jacka har en Perfekt skärning/passform, sitter som gjuten på kroppen! Har förlängda ärmar som väl täcker övre delen av handen(vattentät/vindtät i ärmslut, partier mitt på bröstet samt rygg-midjeslut). Innerfickorna är av mesh som inte märks av, inte ens när man bär rygga! Lättare regn bara rinner av softshellen :-)!

Ventilationen är mycket bra, kommer Aldrig mer att använda mina skalkläder förutom vid spöregn! Har ännu bara använt den på kortare turer i närområdet, i sol, regn och lite snö...och den är redan mitt favoritplagg!

Den funkar mycket bra i terrängen och även på stan :-)!

Kort sagt, en underbar jacka...Rekomenderar den Starkt!

Liknande produkter: Lundhags Kaa, Bergans Pacific

Kundservice: Mycket bra

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1599

Logga in

Tips!