Tierra Conrad CainGore-tex jacka


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.24.24.24.24.2
(betyg 4.2 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Inga sidofickor = inget som stör ryggsäck, sele m.m. Vansinnigt bra huva, följsam som få och funkar både med o utan hjälm. Skön yta på tyget. Passformen! "Atletisk" skulle jag kalla den, inte hemvärnsgubbegubb som vissa andra märken.

Minus:Bröstfickornas funktion. GTX plagg tycker jag känns ömtåliga jämfört med kronans regnställ... Allt GTX är galet dyrt!!

Kommentar: Jag har använt den till det mesta, från vardag i Sthlm, regn och hagel på en glaciär till 3700möh. Den har motsvarat mina förväntningar väl. Det enda jag skulle vilja ha annorlunda är bröstfickorna. De är lite svåranvända pga sina väderskydd. Man får plats med mycket i dem men man kommer inte åt det snabbt... Sen hade det varit bra med en liten ficka på en ärm till liftkort m.m.

Liknande produkter: Arcteryx (dyrt) o Norröna (gillade ej färgen)

Köpplats: Naturbolaget i Växjö

Plus: Lagom lång, sitter bra, lagom mycket fickor

Minus:Ibland för mycket tyg rent känslomässigt

Kommentar: Har haft jackan i drygt ett år nu och har använt den till vandring, cykling, och löpning på senhösten/vintern (för vilket den andas för dåligt för). Lagom lång för att skydda kropp och lite av baken och lagom kort för att vara funktionell till det jag har använt den till. Bra med ventilation i armarna och bra justering av huva. Kragen framtill går precis upp till (under) munnen vilket jag trivs med. Det som möjligen är negativt är att den ibland känns lite klumpig pga. för mycket tyg, men detta är som sagt känslomässigt.

Min gamla jacka var en 2-lagers Tierra-jacka från 1994 (tror jag) varför ovanstående recension blir en indirekt/ofrivillig jämförelse med den.

Plus: Bra passform, snygg, bra huva

Minus:Ingen ärmhålsventilation, knappar till zip in fleece

Kommentar: Nu har jag haft min Conrad Kain i fyra år, alltså köpt innan Paclitematerialet gjorde entre.
Jag måste säga att jag är nöjd med jackan. Den sitter bra, lagom kroppsnära och följsam.
Huvan går att justera så att den följer med riktigt bra. Metalltråd i kanten.
En nackdel som jag hittat är de knappar som används om man ska knäppa in Tierras fleecetröjor i jackan. Dessa knappar har en tendens att "ramla" ner i handen men det är inget stort problem.
G-tex är ju ett "tätt" membran och säga att det andas är väl att ta i men jag tycker att om man har rimliga förväntningar så är det bra. Tyvärr ingen extra ventilation under armarna.
Allt som allt en bra jacka men numera till ett högt pris.

Plus: Enkelheten, passformen

Minus:Slitstyrkan, nedlagt jobb på den?

Kommentar: Enkelt skalplagg som är perfekt för sommaren och höstens strapatser, under vintern finner jag den personligen lite kort därbak. Har en äldre variant med Tremalzo-tyg som har nötts ner hårt på vissa utsatta ställen som ärmslut, armhålan, dragkedjeflärpen o.s.v.
Två blixtlås-flärpar har gått av och fått ersättas med annat. Dragkedjans fastsättning har lossnat och fått sys fast på nytt. Blod från jaktvilt har fläckat ner stora delar av jackan och har ej tagits bort i tid. Känns lite som om den är figursydd efer min kropp, hade det inte varit för det så hade den fått en 2:a i betyg.

Plus: Lätt och användbar i vandring med ryggsäck

Minus:Något kort längd på huvan.

Kommentar: Jackan duger mkt bra som ett skalplagg för sommarfjällen. Väger lite o tar inte mkt plats i ryggsäcken, vilket viktigt. Den har inga fickor längst ned, eftersom den är tänkt att användas med ryggsäck. Den har också ventilationsöppningar med dragkedja under armhålan, vilket kommer till användning vid tung vandring i kall vind.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!