The North Face Mountain JacketAllround jacka som lämpar sig för klättring, skidåkning etc.


Tillverkare: The North Face
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Huvan

Minus:Väldigt lång modell samt stor över bröstet å magen

Kommentar: Skaffade mig denna jacka 2000 som första gore tex jacka och tyckte då den var jättetuff men har med året kommit underfund med att den inte riktigt passar i typ klättersammanhang, lite lustigt med tanke på namnet å att den har en litten summit series logga på ena armen. Går inte att använda med sele då den dels inte har några förstärkningar för det och att nederfickorna är på tok för stora å ivägen under midjebältet.
Huvan funkar bra om man inte har hjälm, trevlig fleece bit mot hakan gör att den e trevlig att dra över huvet vid regnskurar.
Men som sagt, funkar utmärkt till turåkning å vandring...

Plus: vattentätablixtlås, ventilationsfickorna, funktionell huva

Kommentar: Köpte jackan inför en skidresa till Chamonix 02 och jagade då efter en jacka som
1 Var hyfsat vattentät
2 Hade snöblus
3 Midjelång
4 Hade en Huva som följde med och inte gav blinda vinklar, när jag använde hjälm, och för den delen utan.
5 Ett värmande innerfoder
6 God "andningsförmåga

Så vad fann jag?
Jo den jacka jag nu recenserar, den har alt som står här ovan och lite till.
Den har snedställda ventilfickor som går utmed bröstet istället för under armarna.
Alla fickor har vattensäkra/täta blixtlås
Plus att den är snygg =)

Plus: Passformen, Huvan

Minus:Läcker runt hakan

Kommentar: Jackan är utmärkt för de flesta aktiviteter, ett litet minus är att yttertyget inte är så vansinnigt styktåligt. på 1 ½ år så har jag skaffat mig inte så få fransningar av yttertyget, inget av dem läcker men ändå. En annan nackdel är att när det regnar riktigt mycket rinner vatten in under hakan, detta är visserligen fixat till årets modell men är ganska obekvämt på -01 modellen. vädringsöppningarna är mycket bättre än vad man tror när man ser dem i butik men när du står därute så är du rätt nöjd ändå. Min är knallgul men drar till sig långt mindre smuts än vad man skulle kunna tro, och när den väl blir smutsig så är det ju bara att tvätta och allt försvinner.

Plus: Passform / Kontruktion / Bra huva

Minus:Ventilationsöppningarna

Kommentar: För ett tag sedan var det dags att köpa ett nytt skal. Tidigare har jag haft en Mountain Jacket av äldre årsmodell. Jag var oerhört nöjd med den men tänkte kolla om man inte kunde få något bättre (svårt eftersom jackan var kanon). Jag kollade över sortimentet, bl.a M.H, Marmot, Haglöfs. Jag valde till sist mellan Haglöft T-mark och en TNF Mountain Jacket mod2001. Valet blev enkelt. Visserligen var T-marken välsydd och mycket trevlig, men passformen på TNF:s Mountain Jacket går ju inte att överträffa. Man känner inte ens att man har den på sig. Vidare saknas snölås på T-marken vilket är ett verkligt minus. Fickorna och ventilationen är också bättre på Mountain Jacket. Ett plus är GoreTex XCR som är snäppet goare än den traditionella. Det enda negativa som finns på Mountain Jacket är dels att mesh-fodret har fått stryka på foten för ett nytt helsytt tyg (som visserligen även det transporterar bort fukten bra) samt att ventilationsöppningarna sitter lite felplacerade vilket gör att de inte kan användas tillsammans med ryggsäck. Men, i det stora hela tror jag inte att man kan hitta en mer funktionell jacka på marknaden. Ingenting saknas på den. Det är verkligen en jacka att lita på. I alla väder...