The North Face Himalayan parkaEn riktigt varm dunjacka för riktigt kyliga dagar!


Tillverkare: The North Face
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Dunkvalitet, ficklösningar, huvan, dunkragen i nacken

Minus:Om något så eventuellt priset

Kommentar: Om The North Face summit jacket var en bra dunjacka så är detta verkligen nästa steg. En klar förbättring från en redan bra jacka.

Himalayan parka är en dunjacka med väldigt mycket dun av toppkvalitet (850+ fp US). Vikten ligger på ca 1,2 kg vilket är helt okej i mina ögon. Du får väldigt mycket värme för den vikten!
Inte nog att man har toppdun i jackan, dessutom är den vattentät (Hyvent-membran) med tejpade sömmar. I axlarna har man lagt in syntetmaterial (Primaloft one) istället för dun med tanke på att axlarna ofta är beslastade av en ev ryggsäck eller liknande och syntetmaterialet värmer då bättre när det är ihoppressat. Bra tänkt!

Huvan sitter som en smäck! Bra justeringar runt huvans kant och volymminskning i nacken. Innanför huvan bak i nacken har man en tjock dunstoppad "innerkrage" vilken hjälper till att hålla värmen kvar i jackan samt hindra kall luft att "rinna ner" längst med ryggen. Riktigt skönt!

Två låga dragkedje- och fleeceförsedda handfickor som funkar som vilka fickor som helst, samt ytterligare två (med kardborre) stängbara fickor utanpå dessa. Bröst/napoleonfickan har ett litet uttag för hörlurar eller dylikt. Inget som jag använt, men säkert någon som tycker det verkar vettigt. Invändigt hittar vi inte bara två stora nätfickor perfekt anpassade för nalgene-flaskor plaserade i brösthöjd utan även två lägre dragkedjeförsedda och stora fickor för gott och blandat.

Det är en grymt go känsla i denna jackan. Den andas kvalitet rakt igenom!

Logga in