Tierra Meili

» Ladda upp produktbild

Mycket lätt byxa i Gore-tex PacLite. Den är helt vattentät, vindtät och har bra andningsförmåga. På vänstra benet sitter en ficka där man perfekt får ner fjällkartan. På varje ben sitter två kardborreband för att justera benbredden. Midjan har resår och justeras med en snodd.


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Smidiga och mångsidiga

Minus:Priset

Kommentar: Mina byxor är inte gjorda ut av paclite - utan istället rör det sig om 2-lagers goretex xcr. Jag trodde först att de skulle vara lite väl ömtåliga, men efter att ha använt dem 3 dagar på en fyra dagars fisketur i Kiruna området har jag ändrat uppfattning. Att de inte slets mer på dem i den oländiga och snåriga terrängen förstår jag inte. En av dagarna använde jag mina fjällrävenbyxor, tillverkade av G-1000, flera av sömmarna hade gått upp redan till lunch.

Byxorna är lätta och smidiga med förböjda knän. GT materialet andas bättre än väntat, och det blir bara fuktiga då det är tämligen varmt ute.

Att man kan justera benen nedtill är toppen, lika så att det finns en benficka som rymmer en fjällkarta.

Allt utom priset på byxorna tycker jag är toppen.

Plus: Lätta och enkla samt funktionella! Passar en massa sporter!

Minus:Kanske inte det mest slitstarka alternativet...

Kommentar: Köpte ett par Tierra Paclite byxor för cirka 1500 kronor inför årets Sarektur. Har tänkt mig byxan som ett allvädersplagg för en mängd olika aktiviteter; cykling, vandring, löpning, skidåkning etcetera.
Satsade på låg vikt varför jag exkluderade (dyrare) alternativ med blixtlås, förstärkning insida ben med mera...

En fin detalj (som faktiskt fungerar) är kardborreband som förhindrar "fladder" vid till exempel cykling. En annan är benfickan för karta och kompass!

Risken med dessa byxor är väl att jag skall slita upp insidan av nedre delen av (sömmen, typiskt Gore eller...) byxan vid typ längre vandringar... men det får jag ta (alternativt reklammera?)!

I Sarek så fungerade byxorna helt suveränt vid vad. Med kombinationen stövlar och tejp höll jag mig torr under hela turen. Är av den klara uppfattningen att jag nästa gång skall klara mig med ett par kängor (typ Island Meindl), varadaröverdrag (typ Lundhags) och en massa högpresterande tejp!

Kompletterar med kortbyxor sommartid!
Vintertid använder jag mina Tierra Climber (typ...) alléna!

Plus: Regntät, lätt, bra andningförmåga och lättskött.

Minus:Kardborrebanden på benen är något för korta (se recension varför)

Kommentar: Jag är mycket nöjd med denna byxa som jag använder till fjällvandring, löpning, skidåkning och inte minst mountainbike. Det bästa med byxan är att man kan ägna sig åt grisiga aktiviteter (som t.ex. MTB) och bli helt blöt och lerig utan att man själv blir det. Man rengör enkelt byxan efteråt i duschen. Men byxan duger även till andra aktiviteter som löpning, skidåkning och vandring. Andningsförmågan gör att man kan använda den även om det är varmt ute. Dock är den inte så hållbar mot vassa klippor då man gör toppbestigningar eller går i blockterräng. Den har även en händig ficka som passar perfekt till fjällkartans dimensioner. På benen sitter två kardborreband som gör att man enkelt kan justera benbredden. Mycket användbart för att sätta fast över kängorna eller minska fladdret vid cykling. Dock är kardborrebanden något för korta för att få en riktigt tajt passform.
Du sparar vikt och plats genom att använda denna byxa istället för en regnbyxa och en vandringsbyxa. Den är helt enkelt suverän förutom vissa detaljer. Betyg 4.5.

Logga in