Tierra Cassin RidgeVatten- och vindtät 3-lagers Gore-Tex XCR.
Förstärkning på sittyta, insida av ben och upp på knän.
Byxan har förböjda knän och stretchpaneler i sidorna.
Delbart 2-vägs blixtlås längs hela sidorna och avtagbara snölås nedtill. Ficka på knän för eventuella knäskydd. Två benfickor framtill med blixtlås. Fasta justerbara hängslen och resår i midja. 2-vägs blixlås i gylf. Kardborre i benslut.


Tillverkare: Tierra Products AB
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Allt funkar - på vintern

Minus:nada

Kommentar: Gjorde misstaget att ta me dessa brallor på en sommartur, blev ju ganska varmt dårå...
På vintern däremot funkar de perfekt, enda missen jag gjort me dom e att jag glömde 2 rittersport nougat i fickorna övanför knäna å proppade sen ner dom i min dagsturssäck för att vid hemkomsten upptäcka utsmetad nougat i hela fickan... bra där
Snölåsen e riktigt bra, slås nog bara av klättermusens Fimbul som e typ 2500 kr dyrare.
Passar åxå bra me en sele om man skulle komma på den lustiga tanken att klättra i dom, enda lilla nackdelen e att sidorna trycks upp lite så dom liknar ett par nazi-ridbrallor!

Plus: robustheten. fickorna, avtagbara snölås

Minus:resåren i midjan

Kommentar: Köpte mina Cassin Ridge i somras på rea och är hittills nöjd. Mina tidigare hängselbyxor hade "dropp seat" och allt för ofta blev jag kall om ryggen. Med Cassin Ridge är det nästan det omvända men det räknade jag med.
Har använt byxorna vid piståkning, som kvällsbyxa vid paddling och skridskor. Det ska bli intressant om jag fortfarande är nöjd efter ha använt dem tillsammans med tung ruggsäck. Att kunna lägga in cellplast som skydd för knäna är bra. Dock är jag lite tveksam till resåren i midjan som borde vara reglerbar. Stor risk att jag sprättar bort den.

Plus: Prisvärd och slitstark.

Minus:Hängslen som inte går att ta bort. Tierra märket på ena fickan

Kommentar: Byxan har använts både på hösten i kanottur kombinerat med vandring, och på vintern i skidbacken. På samtliga ställen fungerar den utmärkt och det enda som jag är kritisk till är att hängslena inte går att ta bort helt och hållet som på Conrad Kain byxan. Ett plus är att man kan lägga in moders/faders påta i trädgården-knäskydd i färdigsydda fack.

De små fickorna som finns på låren rymmer lite smått och gott, brukar knö ner min kamera om inte annat. Dock förstår jag inte hur man har tänkt på Tierra då man syr märket rakt igenom GTX-tyget med resultat att fickan blir blöt...

I övrigt en väldigt bra byxa som kommer att hänga med ett tag till.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook