Seabird of Norway Scott MV PEScott MV är en skäddakajak i HDPE-plast.


Tillverkare: Seabird of Norway
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 44444
(betyg 4 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Pris/kvalitet, Man "tar på sig" kajaken snarare än "sätter sig i den".

Minus:Brunnen kan vara för trång beroende på hur ovig man är att fälla ut benen eller hur mycket lår man försöker klämma dit.

Kommentar: Forumet önskar recensioner efter en längre tid men jag skriver det jag har efter en helg med två turer.

Först kort om mig, Jag är en medelgod paddlare, man, 48 år, 179cm och 75 kg, med rätt lång erfarenhet av skärgårdspaddling i olika roderkajaker samt en del sportpaddling (VKV 101, Seabird Salt 55 bl a). Detta är min första skäddakajak.

Kvalitetsintrycket av kajaken är gott, finishen är bra, luckor, handtag, sits osv. Hittar inget jag kommer störa mig på. Sittställningen är speciell dock, jag kommer från en sportkajak och var beredd med att sitta med knäna isär och höften låst. Men denna kajak är tajt, riktigt tajt, fast väl på plats är man som ett med kajaken. Lårstöden sitter lågt och jag får föra in benen under dessa med händerna. Men sedan är det bekvämt och bra. (EDIT; Lårstöden går att skruva bort för att få mer plats. Så har jag gjort och kan ändå bekvämt låsa benen för att rolla eller bara sitta bra under paddlingen.)

Skäddan är perfekt för att stötta vid sned sidvind framifrån eller bakifrån, enda gången jag saknar roder lite men detta funkar också. Att kanta kajaken och göra mer avancerade paddeltag har jag kvar att öva på i vår och sommar när vädret är mildare. Det är februari när jag köper kajaken och gör mina helgturer utan mellan Österskär och Resarö.

Just mitt ex låg underst i en leverans och har lätt intryck/platt botten. Kajaken är kanske påverkad men jag märker inte hur. Det är konstigt vad som spelar roll och inte. Den går rakt och är relativt lättpaddlad, till en viss fart förstås, trycker jag på sätter den sig tjurigt. Men det spelar ingen roll för den sorts paddling den är avsedd för.

Liknande produkter: Point65 Whiskey 16 Rocker,
TIDERACE VORTEX.

Kundservice: Stockholmkajak är ju supergenerösa på alla sätt och vis. De vill att alla ska paddla, ni som varit där fattar. ^.^

Pris: 8499

Logga in

Tips!