Fenix Outdoor Group vill köpa amerikanskt friluftsföretag - någon som vet mer?

Råkade trilla över denna artikel.
Fenix köper amerikanskt
2009-05-25

Fjällrävens ägare Fenix Outdoor vill köpa ett amerikanskt friluftsföretag.

Fenix Outdoor äger flera stora varumärken inom friluftssegmentet, bland annat anrika Fjällräven. Nu är bolaget på jakt i USA efter ett köpvärt varumärke.

I ett pressmeddelande uppger att Fenix att man har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva ett företag inom friluftssegmentet, vilket företag är dock oklart. Förvärvet planeras vara slutförhandlat inom de närmaste två till tre månaderna under förutsättning att analyser och köpeprocess går bra.

”Förvärvet ligger helt i linje med den förvärvsstrategi av ytterligare varumärken som Fenix Outdoor AB har inom outdoor segmentet och förstärker koncernens Nordamerikanska verksamhet”, skriver Fenix Outdoor i pressmeddelande. SC

Källa: Länk till artikel på Habit

Fenix har själva gått ut med ett pressmeddelande: Länk till pressemeddelandet.

Någon som vet vilket företag det kan röra sig om?
Själv har jag inte någon direkt gissning om vad det kan röra sig om.
 
Att växa genom att köpa amerikanska företag brukar sällan vara en god idé... det finns ett otal exempel på det.
 
Intressant. Man undrar om det är en återförsäljare de köpt för att komma in bättre på marknaden, som i Storbritannien, Norge och Sverige. Eller om det är en producent som de köpt för att det kompletterar med ett segment som de inte själva behärskar (som Tierra, Hanwag, Primus).

Men eftersom de använder ordet "varumärke" låter det ju som att det lutar åt en producent (Fenix kallar ju sina affärsområden "Retail" och "Brands"). Kanske nån som är bra på tekniska ryggsäckar?
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.