Helgen har varit superhärlig, 30 liter lingon och 3 liter svamp. Det förra är syltat det senare torkat. Alltså är den torkade smörsoppen med som höjdpunkt på nästa års långpaddling...
Nu till frågan. Vi planerar att paddla en lite längre tur även nästa år som vi gjorde nu i somras. Men om man är 5 personer som skall vara ute 5 dygn- hur packar man maten i 5 kajaker?
När man är på fjällvandring delar man ju upp vikten och det gäller väl även med kajaker? Spritkök eller liknande åker ju upp på varje måltid. Men maten. Den vill man ha packad på något smart sätt. Vi delade upp så att en person tog basmat. Det vill sga allt som ändå alltid skall upp typ bröd och smör... Sen var olika påsar märkta med olika måltider. Kocken kunde bara ropa ut vad som önskades, och vips kom rätt innehåll fram. Det kändes som ett smart system men resulterade i många ompackningar och förvirringar. Det förutsatte en ansvarig som visste vad som behövdes och hur det var packat.
1. är det någon som har ett bättre system?
2. skulle det bli annorlunda om man är 6 personer i 3 stycken K2or?
Nu till frågan. Vi planerar att paddla en lite längre tur även nästa år som vi gjorde nu i somras. Men om man är 5 personer som skall vara ute 5 dygn- hur packar man maten i 5 kajaker?
När man är på fjällvandring delar man ju upp vikten och det gäller väl även med kajaker? Spritkök eller liknande åker ju upp på varje måltid. Men maten. Den vill man ha packad på något smart sätt. Vi delade upp så att en person tog basmat. Det vill sga allt som ändå alltid skall upp typ bröd och smör... Sen var olika påsar märkta med olika måltider. Kocken kunde bara ropa ut vad som önskades, och vips kom rätt innehåll fram. Det kändes som ett smart system men resulterade i många ompackningar och förvirringar. Det förutsatte en ansvarig som visste vad som behövdes och hur det var packat.
1. är det någon som har ett bättre system?
2. skulle det bli annorlunda om man är 6 personer i 3 stycken K2or?