Hej!
Ny på forumet som behöver lite tips.
Hittade några gamla knivar i en låda i vindsförrådet varav en riktigt slö Frosts-Mora, entusiastiskt köpte jag mig en kombivåtsten ,1000/3000 grit och började jobba på kniven.
Ingen större förbättring att tala om, inbillade mig att något grövre kanske behövdes och köpte mig en 600 grit sten också, men..
Det här är första gången jag försökt skärpa en kniv med så dålig egg
men det som ser så enkelt ut (på film) behöver tydligen inte vara det i verkligheten och jag vet ju uppenbarligen inte vad jag gör..
mina referensramar just nu:
https://youtu.be/RmOGFaswgkI
https://youtu.be/Lm53mCOQTR8
Kniven i fråga:
Ny på forumet som behöver lite tips.
Hittade några gamla knivar i en låda i vindsförrådet varav en riktigt slö Frosts-Mora, entusiastiskt köpte jag mig en kombivåtsten ,1000/3000 grit och började jobba på kniven.
Ingen större förbättring att tala om, inbillade mig att något grövre kanske behövdes och köpte mig en 600 grit sten också, men..
Det här är första gången jag försökt skärpa en kniv med så dålig egg
men det som ser så enkelt ut (på film) behöver tydligen inte vara det i verkligheten och jag vet ju uppenbarligen inte vad jag gör..
mina referensramar just nu:
https://youtu.be/RmOGFaswgkI
https://youtu.be/Lm53mCOQTR8
Kniven i fråga: