Svens och Helénes Indonesiska Rendang (4 pers)

Av: cwmint

600 g ryggbiff i små fina bitar
Marinad av soja och vinäger
2 tsk curry
2 tsk ingefära
2 tsk socker
1 finskuren vitlök
1 tsk salt
1 dl mjölk (görs av kokosmjölkspulver eller torrmjölk
1-2 dl kokosflingor

Ris till 4 personer


Förbered hemma: Marinera köttet i marinaden 1-2 dygn. Torka i ugn 50 grader ca 8 timmar.
Ute: Blötlägg köttet några timmar före tillagning i 4-5 dl vatten. Fräs curry, ingefära, vitlök och socker. Häll i köttet och vattnet, koka 10 min tills det är ungefär 2-3 dl vatten kvar. Tillsätt kokosflingor, mjölk och salt på slutet. Servera med riset.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.