Stilren design och avancerat blixtsystem

De flesta bilder tas inte i klart solljus, utan i inomhusmiljöer och på kvällar. Nya FinePix Z3, med sitt höga ISO-tal och sitt avancerade blixtsystem Intelligent Flash, är speciellt utvecklad för att kunna hantera fotografering i just dessa situationer. Kamerans kompakta design och reptåliga skärm är utformad för att lätt glida ner i väskan, och alltid finnas till hands.

Av: ulindh

FinePix Z3 är uppföljaren till populära FinePix Z1. Nya FinePix Z3 har en högre ljuskänslighet än sin föregångare: upp till ISO 1600. Detta gör det möjligt att ta skarpare bilder med kortare slutartid, och mer stämningsfulla bilder utan att behöva använda blixt.

Många bilder tas på människor i inomhusmiljöer. Blixtanvändning kan göra människor onaturligt bleka, men det avancerade blixtsystemet Intelligent Flash balanserar automatiskt ljuset mellan objekt och bakgrund. Detta ger såväl naturligare hudtoner på personer i förgrunden som en tydligare bakgrund.

Fujifilms egen teknik, Real Photo Technology, ger Z3 optimal samverkan mellan Fujinons optik, den andra generationens Real Photo Processor och den femte generationens Super CCD-HR sensor. Detta resulterar i en mycket hög känslighet vilket ger skarpa och brusfria bilder. Den nya tekniken gör också Z3 till en ovanligt snabb kamera som är fotograferingsklar på 0,6 sekunder. Tiden från avtryck till exponering är minimerad till en hundradels sekund, vilket innebär att bilden tas direkt utan fördröjning.

Z3:ans Picture Stabilization (PS)-program ställer automatiskt in den optimala ISO-känsligheten och slutartiden för att ”frysa” tillfället och ge en skarp bild. PS-programmet tar bort suddighet från såväl kameraskakningar som från motiv i rörelse. Z3 har makroläge (närbildsfotografering) och kan videofilma med 30 bilder/s med ljudupptagning.

FinePix Z3 har ett 3 x zoomobjektiv som inte skjuter ut ur det superkompakta metallhuset vid zoomning. Istället sker objektivrörelsen inne i den platta kameran. Kameran är utformad för att lätt kunna tas med i väskan eller fickan. Z3:s nya LCD skärm på 230 000 pixlar är förstärkt mot repor för att inte mynt och andra föremål ska skada skärmen. FinePix Z3 finns i silver, blått och rosa.

För mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.
Det finns mycket att förundras över i naturen där växter, träd, moln med mera bildar både vackra mönster och monster tillsammans med vår fantasi. Nu ... 1 kommentar
Efter att nära 13 år förflutit sedan första besöket och flera år av inställda resor blev det äntligen av i somras! Målet med resan var att åter få ... 4 kommentarer
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer
Coronapandemin satte stopp för att jobba och guida, istället började Ewa skriva texter kring sina foton från olika vandringar som till slut blev ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.