Mörhultsmacka

Av: MTB

100 g frysta skalade räkor
50 g gravad lax
1 dl lätt creme fraiche
1 msk lättmajonäs
1/2 dl riven pepparrot
1/4 finhackad gräslök
1/2 burk ishavsrom
salt
svartpeppar
2 skivor mörkt bröd
Bör ätas första kvällen på en paddeltur eller liknande för att räkorna ska hålla sig.
Man kan frysa creme fraichen och förvara intill räkorna för att det ska hållas fryst längre.
Räkorna bör tas ur frysen så sent innan man åker som möjligt och förvaras svalt.
Hacka räckorna och tärna laxen (laxen kan tärnas hemma).
Rör ned alla ingredienser utom brödet.
Servera röran på en smörgås och garnera eventuelt med gräslök,rödlök eller en räka för att kompisarna ska bli riktigt avundsjuka.
Typ:

Lunch

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.