Mattias Klums naturbilder i den svenska paviljongen

Den internationellt erkände filmarens och fotografens bilder skapar hållbara kontraster utifrån ”Spirit of Innovation”

Av: admin

Den internationellt erkände filmarens och fotografens bilder skapar hållbara kontraster utifrån "Spirit of Innovation"
Det blir den prisbelönte fotografen och inspiratören Mattias Klums naturbilder som visas i jätteformat i den svenska paviljongen under världsutställningen i Shanghai. När portarna öppnas i maj 2010 får miljoner kinesiska besökare se häpnadsväckande naturbilder på den svenska paviljongens inre väggar - totalt utnyttjas en yta motsvarande en halv fotbollsplan. Idén kommer från arkitekterna på Sweco som utformat den svenska paviljongen.

- Mattias Klums naturbilder är fantastiska. Vi kan inte tänka oss någon som bättre kan förverkliga och levandegöra vår idé om att visa upp naturen som en stor källa till inspiration för människor, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige som haft uppdraget att utforma den svenska paviljongen.

Temat för World Expo 2010 i Shanghai lyder "Better City, Better Life". Den svenska paviljongen under temat "Spirit of Innovation", visar hur både staden och naturen kan och ska inspirera människor till innovationer och att kontinuerligt utveckla förmågan att finna lösningar som förbättrar samhället. Utsidorna av paviljongens fyra byggnader symboliserar staden, här är väggarna kartor av Stockholms innerstad i perforerad plåt. I utrymmena mellan paviljongens delar, breder naturen ut sig.

- Mattias Klums naturfotografier och engagemang för hållbarhetsfrågor är kända över hela världen. Att han nu arbetar tillsammans med oss kommer givetvis ytterligare stärka attraktionskraften för den svenska paviljongen, säger Annika Rembe, generalkommissarie för Kommittén för Sveriges deltagande i Expo 2010 i Shanghai.

Totalt kommer sex ytor med en höjd på 17 meter och en bredd på 19 meter att täckas av Mattias Klums naturbilder.

- Det är viktigt och nödvändigt att vi använder det här tillfället att inspirera många. Att låta oss inspireras att hitta nya och klokare lösningar kan ge oss ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Mattias Klum.

Världsutställningen i Shanghai äger rum den 1 maj - 31 oktober 2010. Utställningen förväntas bli den största genom tiderna med uppemot 70 miljoner besökare.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.
Det finns mycket att förundras över i naturen där växter, träd, moln med mera bildar både vackra mönster och monster tillsammans med vår fantasi. Nu ... 1 kommentar
Efter att nära 13 år förflutit sedan första besöket och flera år av inställda resor blev det äntligen av i somras! Målet med resan var att åter få ... 4 kommentarer
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer
Coronapandemin satte stopp för att jobba och guida, istället började Ewa skriva texter kring sina foton från olika vandringar som till slut blev ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.