Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Tunna äggnudlar (koktid 3 min) till 4 pers
Torkad kycklingfilé, 2-3 filéer, 5-6 hg färsk eller fryst filé
Torkade grönsaker (hittade färdigtorkade på Ica Maxi, en liten påse som hette Fettuccini a la Bolognese)
1 påse Santa Maria Chicken Thai Wok spice mix.
Förbered hemma: Skär 5-6 hg kycklingfiléer i små bitar. Stek med ytterst lite fett, så att köttet är ordentligt genomstekt. Torka kycklingbitarna i ugn ca. 50 grader, 8-10 timmar, eller på annat sätt. (Jag förvarar det färdigtorkade köttet i frysen för säkerhets skull).
Ute: Blöt upp den torkade kycklingen med vatten en stund före tillagning. Blanda grönsaker och kyckling med lite vatten och låt det puttra så att kycklingen blir mjuk och grönsakerna ordentligt uppblötta. Koka äggnudlarna och häll av vattnet. Blanda kyckling och nudlar, häll i påsen med kryddmix (mängd efter smak, den är ganska stark).