Bovetemums

Av: Mi

Rawfood på turen!

Bovete som blötläggs i minst åtta timmar behöver inte kokas vilket är smidigt som tusan. Direkt när man vaknar är frukosten klar, nästan.
Tillsätt bara lite torkade frukter av favoritsort, nötter, kanske lite honung eller någon annan favorit.

Nedan följer det recept som jag brukar använda mig av men som jag skrev innan, testa att blanda i vad du gillar.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

1

Ingredienser:

1,5 dl boveteflingor
ca. 3 dl kallt vatten

Valfri mängd av följande
Torkade dadlar
Torkade aprikoser
Valnötter
Kanel

Gör så här:

Lägg boveteflingorna i blöt över natten.

Häll av vattnet, försök att få bort så mycket vatten du kan.

Hacka nötter, dadlar, aprikoser och rör ner i bovetet.
Smaka av med kanel.

ÄT!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.