Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder - Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Tog jägarexamen 2017 och jagar hela hösten och vintern!

Ängar mig åt friluftsliv året runt!
2012 Utsedd till ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011
2013 Startade hela eventet EN UTENATT I MÅNADEN (Tälta året runt)
2014-2015 FÖRST I SVERIGE att bestiga samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar. Har även besökt samtliga Sveriges 30 nationalparker.
2017 jägarexamen
www.vandringstjejen.se

Användarnamn: Vandringstjejen

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Jakt, Ridning, Utförsåkning

Mer på profilsidan


2022-11-08

Vandring i Reinheimen Nationalpark Norge

I augusti åkte vi med vår plåtis/husbil på en tvåveckors resa i Norge. Ett av alla stopp längs vägen var en vandring i Reinheimen Nationalpark. 

Nationalparken är lätt att nå från väg 63 och vi stannade vid Slettvikane på vår väg mot Geiranger och vandrade in i Langfjelldalen fram till ett vattenfall. 

 Vi och hundarna valde en vandring in i dalen fram till en fors/vattenfall. En lagom tur på ca 2 timmar.  

Nationalparken inrättades 2006 och har ett varierat landskap från fjordar i Romsdalen via toppar på över 2 000 meter till fäboddalarna i Gudbrandsdalen.  

I nationalparken kan man stöta på vildrenar som från börjar härstammar från tamrenstammen. Mycket av det ursprungliga alpina ekosystemet, inklusive vildrenarna, järv, kungsörnar, gyrfalkar och ripor, är fortfarande intakt. Reinheimen har många kulturarvsspår från den forna jakten på vildrenar, inklusive fallgropar, massfångstsystem och bostäder där jägarna bodde.

Norge är ju helt fantastiskt med alla höga berg och dalar och forsande vatten. Som alperna men så nära oss i Sverige. I varje kurva man passerar kommer man fram till ännu en fantastisk vy. Man är helt hänförd och jag kan lätt säga att vi är förälskade i Norge!

Vill du se fler bilder från Reinheimen Nationalpark eller ladda ner en karta så klicka här så kommer du till vår blogg med mängder av tips på vandringar, paddlingar osv. i hela europa!

Ha en fin dag!

/Helena, Fredrik och hundarna Norma och Bruno

♡ Hitta mig på internet: ♡

Blogg & hemsida med alla vandringar jag gjort: https://www.vandringstjejen.se/

Instagram: @vandringstjejen

Facebook: https://www.facebook.com/vandringstjejen

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UC0Yb_R7cJXRhtjCMuWDckLA

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2022-11-19 20:46   camoscio
Min längsta sydnorska tur (2004, 13 dagar) knöt ihop Dovrefjella och Tafjordfjella genom Reinheimen. Även om det finns en del jakt- och fiskestugor i Asbjørnsdalen är det overkligt tyst där och bara några broar i utkanten. Viss pirrfaktor om jag skulle komma över älven nära Torsbui, men den här gången gick det.

2007 kombinerade jag Dovre med Reinheimen och gick bl a Loralia från Lesjaskog til Nysetri. Utmaningen den gången var en dimma som inte ens gav mig sikt från ena änden av en sjö till den andra. På ett ställ orieterade jag mig genom att följa en å och räkna till- eller avflödena. Jag drabbades också av magsjuka och räddades av en öppen stuga, annars hade jag fått gå långt för att (kanske) hitta tältmark.

Bilder finns på huthyfs.com
 
Svar 2022-11-20 14:43   Helena Rosquist
Wow vilka upplevelser. Det finns så mycket orörd mark i Norge som man känner att man bara måste utforska. Vilken tur att allt gick bra på båda dina turer. Ska absolut gå in och titta på dina bilder från turerna. Må gott!
 

Läs mer i bloggen

2024-01-29

Getsvedjeberget - Höga Kusten - Sveriges svar på Predikstolen

Jag, Fredrik och våra tre hundar - taxarna Norma och Puma och Springer spanieln Bruno gick upp på Getsvedjeberget, Sveriges svar på Predikstolen, i augusti 2023.

2022-11-20

Vi tar husbilen till Småland för jakt trots att de gått ut med orange vädervarning - snökaos

Ha en fin dag!

Helena och Fredrik

2022-11-03

Vandring i Rondane Nationalpark, Norge med två hundar

Vi tog bilen upp till Mysusæter och passerade den lilla byn. Vägen hit går längs slingrande smal serpentinväg. Uppåt och åter brant uppåt och svettigt för en ovan Svensk att köra upp och nerför.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.