Hit och dit i vår vackra natur.

Användarnamn: ulindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Skriva

Mer på profilsidan


Fiskpåfyllning i Strömmen

Ibland kan man få se lite kul saker mitt i stan. Idag släppte de ut 10.000 öringsyngel i Strömmen här i Stockholm. Öringarna är två år gamla och kommer från Åva, söder om stan.

I strålande varm försommarsol släpptes de ut i det fria, och ganska mycket publik hade samlats för att titta på.

Mot Kebnekaise

Jag är nu på väg till Kebnekaise turiststation för att följa och rapportera från Keb Classictävlingen som går där.

Tillbringat en längre stund på den provisoriska centralstationen och blev hämtad av STF och sitter nu i kafét i Luossavaarabacken där kvällens Solosprint ska gå av stapeln, tävlingen bjuder på både höjdmeter och alpina moment. Utanför fönstret faller ett väldigt lätt snöfall på gränsen till regn så det är inte särskilt kallt. Här är utsikten från kafét.

Toppturstävling i Hammarbybacken

Igårkväll åkte jag till Hammarbybacken för att kika lite på tävlingen Hammarbybacken 2H, en toppturstävling där man går uppför med stighudar och på toppen drar man av hudarna och åker nerför backen. Det går ut på att samla så många höjdmeter som möjligt, en vända är 90 höjdmeter och flest vändor vinner förstås. Det finns tre klasser, solo dam, solo herr och lag (2 personer). Jag var inte med och tävlade själv men det såg väldigt roligt ut men också jobbigt.

Jag åkte egentligen dit för att träffa Ylva från STF Kebnekaise turiststation, Svenska Turistföreningen är med och arrangerar tävlingen Keb Classic som går den 6 - 10 april och då kommer Utsidan att liverapportera därifrån. Det kommer att bli spännande!

Kaffe i stål- eller glastermos? Det är frågan.

Jag tycker allt att kaffe från glastermos smakar bättre än när det förvarats i ståltermos, det kanske inte alla som håller med om. Hur som haver, jag fick en fin glastermos när jag fyllde fjorton år, blå med gula kronor på, tillverkad i England. Den har använts flitigt och klarat sig från att gå sönder. Men så hände det till slut den föll i backen och glaset gick i tusen bitar. Att den klarade sig i nästan fyrtio år, är väl ändå ganska bra?

Se så fin den var! :-)

Nyårsbal på blanka isar

På nyårsaftonen drog vi iväg upp i hälsingeskogarna och fick en härlig tur på fina isar. För vad är väl en bal på slottet när det finns blanka fina isar att åka på. Turen bjöd på både motvind, medvind, sidvind, då och då gjorde även solen besök.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.