Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


En dunsäck i munnen

I morse när jag vaknat dröjde jag mej kvar i sängvärmen en stund, låg och funderade på lite av varje. Kände efter med tungan hur bra det känns att ha fått en ny tand istället för den som var sönderbiten.

Ja, fått och fått, det är förstås inte rätt ord, alla vet väl att det inte är gratis att gå till tandläkaren.

Det var då det slog mej vad jag kunde fått för de drygt fyra tusenlapparna jag var tvungen att ge tandläkaren...det hade ju lätt räckt till värsta, bästa dunsovsäcken från Western Mountaineering, som jag så gärna vill ha...

Planen är glasklar - inte tugga på stenhårda karameller så kan jag nog få det jag vill ha!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-12-20 19:51   peter1969
Jo, om man bara tänker på rätt sätt så är ju friluftsgrejerna man vill ha ganska billiga. Har precis haft inne bilen för lagning av bl.a ABS-bromsarna och dom pengarna hade nog räckt till en fin sovsäck, ett fint tält eller en mycket exklusiv hängmatta....
Men det är svårt att vara utan bil också, åtminstone där jag bor.
 
2009-12-21 08:10   Öhrnell
Aj aj aj . Sönderbitna tänder är inte att leka med. Men du, det finns ju andra sätt att spara ihop till en dunsäck. Jag kan hjälpa dig. "Din bil har gått sönder och måste repareras omgående för att inte beläggas med körförbud. Slutnota: 5184 kr" Var det inte sant? Grattis! Då har du ju tjänat en slant! (Kvinnlig matematik.)
 
2009-12-21 18:23   4623
Fast å andra sidan... Utan din nya tand hade du kanske inte sovit så gott ens i den säcken? God jul!
 
2009-12-22 23:50   Davva2
Känner igen valsituationen även om jag prioriterade annorlunda. Själv har jag varit utan en halv tand i c:a 6 månader. Tanden har delat sig ner till tandköttet. Har varit för snål för att laga den.Tanden värker inte så ofta och för det mesta så kan jag sila bort matresterna som fastnar med kaffet. Beställde häromdagen en vintersovsäck från Northstar för 3000. :-)
 
2009-12-24 10:47   seobserver
Det gäller att pröva julens goda kolor med moderation för det blir lätt stora hål i plånboken av små gluggar i plombraden.......glädje över en vit jul med skidföre även i söder.
God Jul!
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.