Bloggar > thomasvandraren > Sarek 2018 - blir i augusti

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Sarek 2018 - blir i augusti

Hade en bra vandring i Jämtlandsfjällen förra året. Provade alla nya prylarna under drygt en veckas solovandring, i både busväder och strålande solsken.

De nya prylarna jag köpte under 2017 kommer jag använda i Sarek i augusti. Jag ska vandra med en kompis denna gång. Vi har inte vandrat tillsammans tidigare , så det kommer att bli jättekul.

Planen är ganska enkel:
Flyg till Bodö, buss till Fauske och byte till bussen som går till Sulitelma. Sedan vandra in i Sverige, in i Padjelanta och in i Sarek. Det kan blir att vi avslutar i Ritsem, men om allt flyter på riktigt bra kan det bli Saltoluokta.

Frystorkad mat? Nej, det blir det inte. Ska torka själv. Blir godare och framförallt galet mycket billigare. Jag tycker att det är dyrt med frystorkad mat. Jag provade att torka köttfärs och rotfrukter förra året, med lyckat resultat. Ska krydda maten mer i år.

Förberedelserna är som vanligt: träna på att gå, träna att gå med ryggsäck och ladda på med mer vikt vartefter man blir starkare.

Skriver mer senare.

Inlagt 2018-06-09 09:11 | Läst 10477 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-06-17 08:48   plingella
Kul att du skall fixa egen mat, det finns ju en hel del pengar att spara där! Jag gör också alltid egen mat, det är enkelt att med smör eller olja se till att energiintaget blir bra :) Viktigt att komma ihåg chokladpuddingpulver! Hoppas ni får en fin tur!
 
Svar 2018-06-19 22:51   Totteman
Tack för tipset. Åker med en påse eller två.
I år ska jag ha med mer salt, båda för smak, men också om det är varmt och att man svettas mycket.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook