Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Sarek 2018 - blir i augusti

Hade en bra vandring i Jämtlandsfjällen förra året. Provade alla nya prylarna under drygt en veckas solovandring, i både busväder och strålande solsken.

De nya prylarna jag köpte under 2017 kommer jag använda i Sarek i augusti. Jag ska vandra med en kompis denna gång. Vi har inte vandrat tillsammans tidigare , så det kommer att bli jättekul.

Planen är ganska enkel:
Flyg till Bodö, buss till Fauske och byte till bussen som går till Sulitelma. Sedan vandra in i Sverige, in i Padjelanta och in i Sarek. Det kan blir att vi avslutar i Ritsem, men om allt flyter på riktigt bra kan det bli Saltoluokta.

Frystorkad mat? Nej, det blir det inte. Ska torka själv. Blir godare och framförallt galet mycket billigare. Jag tycker att det är dyrt med frystorkad mat. Jag provade att torka köttfärs och rotfrukter förra året, med lyckat resultat. Ska krydda maten mer i år.

Förberedelserna är som vanligt: träna på att gå, träna att gå med ryggsäck och ladda på med mer vikt vartefter man blir starkare.

Skriver mer senare.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-06-17 08:48   plingella
Kul att du skall fixa egen mat, det finns ju en hel del pengar att spara där! Jag gör också alltid egen mat, det är enkelt att med smör eller olja se till att energiintaget blir bra :) Viktigt att komma ihåg chokladpuddingpulver! Hoppas ni får en fin tur!
 
Svar 2018-06-19 22:51   Thomas Lummi
Tack för tipset. Åker med en påse eller två.
I år ska jag ha med mer salt, båda för smak, men också om det är varmt och att man svettas mycket.
 

Läs mer i bloggen

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.

2 september – Sareks älgar

Jag sov bra och vaknade utvilad. Nu ville jag gå mot Rapadalen och drog inte ut på frukosten för länge, utan packade ihop tältet när jag hade ätit klart. Det var gott om blåbär, så frukostgröten blev extra god.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.