Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

2018-07-23

23 juli Torka mat

Har torkat köttfärs. Stekte det utan fett och kryddade med salt och peppar. Tänkte först göra en riktig köttfärssås, men bestämde mig för att göra det så enkelt som möjligt. Det tog ett tag att torka det i ugnen efter att jag hade stekt det, är kanske inte helt torrt nu.

Ska fortsätta under veckan med lite andra saker som ska torkas.

På tal om saker tog jag fram vandringsutrutningen igår, lagade regnbyxorna med en liten reparationsbit som egentligen hör till mitt tält. Det gick ju det med. 

Gällande kläder så ska jag ta fram det idag. Tror jag ska minimera antalet plagg i år. Det enda jag har som krav är att jag inte ska frysa, så varma plagg åker med, även om det är väldigt varmt ute nu. Blir troligen varmt kommande vecka också.

Antalet ombyten, dvs underkläder och strumpor blir få. Jag satsar på att skölja upp och tvätta istället, men minst ett ombyte åker med.

Det ska bli så roligt att återse Sarek igen!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-07-23 12:05   fowwe
Pyssel med förberedelserna är väldigt trevligt. Framför allt maten. Det är som att man redan är där och så smått börjar gå. I tanken gör man det i varje fall. Till och med lagningsarbeten kan kännas ok, om det inte är för mycket som gått sönder sedan senast. Själv har jag reparerat min ryggsäck, sytt några ställen på ett par gamla byxor och snart är det dags att laga hålen i de tunna handskarna...

Ha en skön tur i Sarek!
 
Svar 2018-07-23 12:38   Thomas Lummi
Tack!

Mest nyfiken på hur Rapadalen blir. Hur mycket vi ska gå i dalen och hur mycket det blir på höga norra delen. Har inte bestämt mig för någon rutt, men jag vill i alla fall se ut över dalen från Skierfe om vi går till Saltoluokta.
 
2018-07-23 22:56   Tomas P
Skierfe är fint att gå upp på och titta ner på alla färgskiftningar i deltat, är man i området bör man inte missa det tycker jag.
Gå nere i Rapadalen tyckte jag var lika belönande som att gå den höga vägen ovan Rapadalen, som när man tar sig fram bland videt och plötsligt tystnar alla småfåglar där man går!
Då stannar man och kollar sig runt har man tur då upptäcker man orsaken tex en hökuggla.
Köttfärs är det ända jag har torkat själv några år nu men hoppas i framtiden kunna torka några fler maträtter man vill ju gärna "testa" innan man sticker iväg ut.
Själv ska jag också tillbaka till Sarek i år tänkte göra den planerade turen från 2015 som blev lite rumphuggen, men i år!!
Hoppas ni får en bra tur i Sarek.
 
Svar 2018-07-24 08:54   Thomas Lummi
Tack!

Tror det blir både nere i Rapadalen och upp på Skierfe om det passar sig. Vem vet...vi kanske gör toppturer någon helt annanstans. Skönt att ha det öppet. Jag gillar att ha möjligheter och att inte ha allt så uppstyrt.

Ha en fin tur du med!
 

Läs mer i bloggen

2024-03-03

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

2023-10-18

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.

2023-10-13

2 september – Sareks älgar

Jag sov bra och vaknade utvilad. Nu ville jag gå mot Rapadalen och drog inte ut på frukosten för länge, utan packade ihop tältet när jag hade ätit klart. Det var gott om blåbär, så frukostgröten blev extra god.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.