Bloggar > thomasvandraren > 23 juli Torka mat

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

23 juli Torka mat

Har torkat köttfärs. Stekte det utan fett och kryddade med salt och peppar. Tänkte först göra en riktig köttfärssås, men bestämde mig för att göra det så enkelt som möjligt. Det tog ett tag att torka det i ugnen efter att jag hade stekt det, är kanske inte helt torrt nu.

Ska fortsätta under veckan med lite andra saker som ska torkas.

På tal om saker tog jag fram vandringsutrutningen igår, lagade regnbyxorna med en liten reparationsbit som egentligen hör till mitt tält. Det gick ju det med. 

Gällande kläder så ska jag ta fram det idag. Tror jag ska minimera antalet plagg i år. Det enda jag har som krav är att jag inte ska frysa, så varma plagg åker med, även om det är väldigt varmt ute nu. Blir troligen varmt kommande vecka också.

Antalet ombyten, dvs underkläder och strumpor blir få. Jag satsar på att skölja upp och tvätta istället, men minst ett ombyte åker med.

Det ska bli så roligt att återse Sarek igen!

Inlagt 2018-07-23 07:55 | Läst 4142 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-07-23 12:05   fowwe
Pyssel med förberedelserna är väldigt trevligt. Framför allt maten. Det är som att man redan är där och så smått börjar gå. I tanken gör man det i varje fall. Till och med lagningsarbeten kan kännas ok, om det inte är för mycket som gått sönder sedan senast. Själv har jag reparerat min ryggsäck, sytt några ställen på ett par gamla byxor och snart är det dags att laga hålen i de tunna handskarna...

Ha en skön tur i Sarek!
 
Svar 2018-07-23 12:38   Totteman
Tack!

Mest nyfiken på hur Rapadalen blir. Hur mycket vi ska gå i dalen och hur mycket det blir på höga norra delen. Har inte bestämt mig för någon rutt, men jag vill i alla fall se ut över dalen från Skierfe om vi går till Saltoluokta.
 
2018-07-23 22:56   Tomas P
Skierfe är fint att gå upp på och titta ner på alla färgskiftningar i deltat, är man i området bör man inte missa det tycker jag.
Gå nere i Rapadalen tyckte jag var lika belönande som att gå den höga vägen ovan Rapadalen, som när man tar sig fram bland videt och plötsligt tystnar alla småfåglar där man går!
Då stannar man och kollar sig runt har man tur då upptäcker man orsaken tex en hökuggla.
Köttfärs är det ända jag har torkat själv några år nu men hoppas i framtiden kunna torka några fler maträtter man vill ju gärna "testa" innan man sticker iväg ut.
Själv ska jag också tillbaka till Sarek i år tänkte göra den planerade turen från 2015 som blev lite rumphuggen, men i år!!
Hoppas ni får en bra tur i Sarek.
 
Svar 2018-07-24 08:54   Totteman
Tack!

Tror det blir både nere i Rapadalen och upp på Skierfe om det passar sig. Vem vet...vi kanske gör toppturer någon helt annanstans. Skönt att ha det öppet. Jag gillar att ha möjligheter och att inte ha allt så uppstyrt.

Ha en fin tur du med!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook