Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

1 maj Tält

Vilket tält är bäst för solovandringar? Det har har jag funderat på, men kanske med fokus på att den ska ha en bra funktion. De kraven jag har på ett tält är att det ska funka att sitta upprätt i den, och att det ska vara skapligt rymligt invändigt. Jag har såklart andra krav också...regntålig...bland annat.

Det är lämpligt att ha en absid så att man kan laga mat där, om det är busväder ute tänker jag.

Jag fick ett tips om ett svensk tält, som verkade vara prisvärt. Det var från tälttillverkaren Arctic Alpine som hade modellen VELOCE. Jag hittade den på sidan Northstar.se

I hoppackat tar den inte så mycket plats.

Med vikten 1.7 kg så platsar den helt klart bland mina prylar.

Det tält jag har är ett (två st faktiskt)  80-tals tält som nu få vika hädan. De har tjänat väl. Kan återkomma om vilka tält de är.

Tältet är uppslaget inomhus (Stig-Helmar-varning!) och snart är det dags att göra det utomhus.

De tält jag funderat på att titta närmare på har varit de solotält som finns på marknaden. Jag har spanat in de från Hilleberg och de andra tillverkarna. Det är inte lätt att välja, då de är ganska lika.

Jag valde VELOCE för att den var så prisvärd och att jag läst positiva saker om tältet.

Avslutningsvis är jag överraskad att den här bloggen är läst av så många. Bara en kommentar i och för sig.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-05-01 20:55   xtrem
Ett bra val då Veloce är både hög kvalite och prisvärt, jag är själv användare utav ett. Det finns stor risk för att de försvinner då produktionen är nerlagd. Texten är från deras FB sida.

"Arctic Alpine Design förhandlar just nu om försäljning av hela varumärket och dess produkter med företag som har bättre capacitet att föra produkterna in i framtiden och fortsätta utvecklingen.
På grund av detta har vi tillfälligt pausat tillverkningen av samtliga produkter"
 

Läs mer i bloggen

5 september - en blåsdag

Natten var ganska ok. Lite knöligt, men ok. Jag sov ganska länge efter att ha vaknat tidigt och varit uppe och lättat på trycket tidig morgon. Någonting inom mig sade att jag bord komma iväg så fort som möjligt. Vet inte riktigt var det kom ifrån, men kanske min vanliga noja att ha mycket vandring kvar och begränsat med tid kvar. När jag sansat räknat på kvarvarande sträcka till Kvikkjokk såg jag att det var lugnt. Jag skulle hinna tillbaka i tid till bussen.

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.