Resor till platser norr om polcirkeln

Egenföretagare och äventyrare.
Älskar vild natur och har smittats av polarbacillen.

Medlem i den inofficiella Herrljunga polarklubb.

Några av klubbens resor de senaste åren
• Före 2005 vandringar och paddlingar i Alaska och i Svenska fjällvärden.
• 2005 Gummibåtstur i bl.a. Isfjorden, Svalbard.
Deltagare Nils-Eric Stjerna och Fredrik Berlin.
• 2007 Gummibåtsexpedition i fjordarna runt Amarsalik på Grönland.
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna och Fredrik Berlin.
• Våren 2008 Skotertur på Östra Svalbard.
Andreas Falk, Maria Falk, Nils-Eric Stjerna och Helena Stjerna
• 2008 två veckors vandring i Sarek.
Deltagare Andreas Falk, Maria Falk, Christoffer Hansson och Anna Larsson.
• 2009 NorthEast Greenland Expedition. Gummibåtsexpedition i
Scoresbysundsfjorden , Grönland.
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna, Pär Axelstjerna och Fredrik Berlin.
• 2010 Vandring på Svalbard.
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna, Jan Blomdahl och Fredrik Berlin.
• 2011 Lost World Expedition i Fredriksdal längs in i Scoresbysundsfjorden.
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna, Christoffer Hansson, Johan Hårsmar
• 2013 Svalbard Expedition.
Gummibåtsexpedition på nord västra Svalbard.
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna, Håkan Svensson.
• 2015 Greenland Expedition.
Vandrings och paddlingsexpedition på östra Grönland..
Deltagare Andreas Falk, Nils-Eric Stjerna, Håkan Svensson och Fredrik Berlin.

Användarnamn: Amboseli

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Paddling, Foto, Utförsåkning

Mer på profilsidan


Kategorier:


2011-06-11

Köpemat eller hemlagat

Matsedel för vår vandring börjar bli klar.

Frukost med havregrynsgröt och kräm. Nybakat bröd och kaffe.

Lunch blir frystorkat för snabb och enkel tillagning.

Middag med lite mer omsorg.

Har under de senaste turerna testat några olika rätter som
har förberetts hemma.

Favoriterna har blivit spagetti och köttfärssås och kyckling
och grönsaker med nudlar.

Steker köttet noga och sprider sedan ut det på en plåt i
varmluftsugnen. Torkar sedan med luckan på glänt i 50 grader i ca 12 timmer
tills det har blivit alldeles kruttorrt. Samma metod med frysta wok grönsaker.  När det sedan blir dags för matlagning lägger
jag på morgonen de torkade ingredienserna i en burk och fyller på med vatten.
Detta får sedan hänga med hela dagen för att ha mjuknat upp lagom inför
kvällens middags bestyr. Smakar fantastiskt gott.

Lite mer pyssel före och under turen jämfört med frystorkat
men man får rätter som smakar precis lika gott som om man lagat det hemma i sitt
”vanliga” kök.

Några middagar lyxas till med efterrätt. Pannkakor eller
chokladpudding.

Vi kommer även att ta med riklikt med nötter, russin och
choklad att käka som mellanmål under vandringen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-06-17 09:24   äventyrssugen
Låter inte som någon lättpackning. Men det är nog viktigt för humöret att äta gott.
 
Svar 2011-06-18 21:08   Amboseli
Sant att det blir tungt. Och du har helt rätt med att det är viktigt för humöret. med god mat. Vi ska testa med en variant av vandringsvagn för att enklare kunna frakta med tung mat, fotoutrustning, vapen, klätter och säkerhetsutrustning. Börjar närma sig 40 kilo per gubbe :-)
 

Läs mer i bloggen

2015-08-11

Hemma från Greenland Expedition 2015

Ännu en fantastisk expedition avklarad till Östra Grönlands Nationalpark.

Vädermässigt bjöds det på högtryck med 5-18 grader och mycket sol. Stabilare än svensk sommar.

2015-06-25

Greenland Expedition 2015

Då var det bara ungefär 4 veckor kvar till avfärd till Nerlerit Inaat på östra Grönland. En liten flygplats norr om den lilla inuitbyn Scoresbysund.

2015-04-02

Polarklubben bestulna

Natten till den 1 april hade vi oönskat besök i vårt lager i Herrljunga där bla kajaker och torrdräkter låg på tork efter helgens testpaddling i Gullmarsfjorden.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.