Allt från vardagsäventyr till längre vandringsturer. Personliga reflektioner och praktiska tips.

Friluftintresserad "gubbe" som fyllt 50 men försöker hänga med. Pryltokig och längtar ständigt efter senaste katalogen från Naturkompaniet. Men vissa delar av utrustningen hänger med sedan 80-talet, t ex min Fjällräven Raven Gyro. Basläger i Skåne men vandrar gärna överallt, från Kebnekaise i norr till Mallorca i söder.

Användarnamn: Hi-King

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Foto, Löpning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Österlenleden SL 4: Planering inför etapp 1

Jag och en kompis har utmanat oss själva att avverka Skåneleden på 12 månader. Först tänkte vi oss kust-kustleden men insåg när vi beställt kartan att den inte riktigt lämpar sig för dagsturer. Mitt inne i Skåne är det svårt med tåg- och bussförbindelser. Så vi studerade lederna lite närmre och fastnade för Österlenleden, en cirkelformad led med 14 etapper och 188 km. Så det får bli vissa månader med mer än en etapp.

Första etappen blir på lördag och en liten mjukstart med 10 km mellan Ystad och Nybrostrand. Vi väljer dock av praktiska skäl att vända på riktningen. Vi tänker oss att bila ner till Ystad på morgonen och hinna med en buss till Nybrostrand kl 10.10, och sedan vandra tillbaka.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.