Häng med på mina äventyr i bergen, på cykeln och upptäck världen.

Attityd är allt!

www.cronhamn.net

Användarnamn: Gustav Cronhamn

Intressen: Alpinism, Klättring, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Resor

Mer på profilsidan


Borttappad kamera och trasigt kreditkort

Cykeln är dumpad, kameran borttappad och kreditkortet trasigt. Men Gustav är på plats i världens kanske mest fascinerande bergsland - Nepal - och dess spännande huvudstad - Katmandu.

Efter nästan två timmar i luften nuddade igår Gustavs plan marken på andra sidan Persiska viken. Gustav hade en femton timmars transit i Qatar innan han skulle hoppa på anslutande plan mot Nepal och huvudstaden Katmandu. När han klev av planet i Qatar möttes han av en otrolig värme utan dess like. Som tur var kunde han utan dåligt samvete lätta på klädseln och byta om till shorts.

Ett par bilder från Damavand

Gustav är nu nere på havsnivå. Efter toppturen på Damavand beslutade han sig för att åka till Kaspiska havet och vila upp sig lite innan han om ett par dagar sätter sig på flyget till Katmandu. 

Eftersom Gustav varit ett par dagar i civilisationen har han också kunnat skicka mig sina bilder från Damavand.
Alla bilder tillhör Gustav Cronhamn och får jättegärna användas om du frågar om lov!
 

Toppen av Damavand!

Gustav nådde tidigare idag den 5 671 meter höga toppen av Mount Damavand - Asiens högsta vulkan och Mellanösterns högsta berg. Mer information och förhoppningsvis bilder får ni så fort jag pratat med Gustav!

Klicka HÄR för att se Gustavs SPOT-uppdatering från toppen.

I Teheran

Nu är det 2543 kilometer och nästan en månad sedan Gustav korsade floden vid Istanbul som markerar gränsen till Asien. Kilometer efter kilometer genom öken och bland berg har trampats i en värme som många dagar varit nästan olidlig. Men med ett fantastiskt landskap i ständigt blickfång och enormt gästvänliga människor har resan gått förhållandevis fort. Nu börjar den närma sig sitt slut.

Gustav nådde igår eftermiddag Teheran i rusningstrafik. Han hade turen att natten innan få sova hos en svensktolk i Karaj som kunde hjälpa honom med bra information, tips och råd om hur man bäst kunde ta sig fram längs gatorna i Irans största stad. 

Som en övermogen banan

Ni vet väl hur en övermogen banan känns ser och ut? Exakt så känner sig Gustav ikväll. Hans ben är helt svarta på utsidan, och insidan känns som mos.

Gustav kom sent ikväll fram till dagens mål, samhället Zanjan, efter 130,98 cyklade kilometer från Miyaneh. När han imorse satte sig på sadeln och satte ut målet för dagen visste han att det skulle bli en jobbig dagsetapp. Efter att under dagen ha testat flera olika varianter och kombinationer för pauser och deletapper kändes benen som just väldigt övermogna bananer. Från staden Tabriz var det bara fyra mil kvar till Zanjan, oturligt nog i uppförsbacke. Självklart började det också regna mitt i backen, och med bara någon mil kvar till dagens mål fick Gustav ännu en punktering. Till råga på allt fick Gustav sig en tankeställare när han cyklade förbi en polisman som stod och verkade inspektera ett lik vid sidan av vägen. Då var det bara att låtsas om ingenting och trampa vidare.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 12 Nästa Sista 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.