Bloggar > äventyriallt > Glaciärer,sjöar, fjordar, ...

äventyriallt

En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Glaciärer,sjöar, fjordar, tunnlar - Norge

I en vecka har jag nu befunnit mig här i Jostedal där jag trivs tokbra och alla är så oerhört trevliga. Förövrigt har jag nog aldrig åkt igenom så många tunnlar som i det här landet och vilken tid det tar att köra i jämförelse med hemma men det gör mig ingenting då jag har ett fantastisk landskap att vistas i. Wow säger jag bara.


Glaciärerna och glaciär sjöarna är där jag håller hus och delar boende med två argentinska kollegor som jag har mycket att lära av. Varje morgon när jag vaknar för att stiga upp till jobbet, eller ja för mig är det ett äventyr varje dag att få ta med gäster ut på glaciären, möts jag av berg genom fönstret och får känslan av "nyp mig i armen bor jag här?". Det känns som en dröm och jag är så lycklig att jag har fått chansen att vara en del av detta gäng denhär säsongen. Att få se glaciären förändras i både färg och form, paddla i olika väderförhållanden, regn/moln/dimma som ger dramatik i omgivningen och solen som tittar fram då och då. Vädret skiftar som på en femöring och man vet aldrig vad man lan förvänta sig så det gäller att vara beredd och jag uppskattar verkligen regn och dimma för det ger en sån fin dramatik i landskapet. Än så länge har jag varit på två av de tre glaciärerna vi har turer på eftersom den tredje fortfarande är i vinterförhållanden. 

Tunsbergdalsbreen

Inlagt 2017-06-19 19:06 | Läst 6439 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-06-19 22:06   BrittMarie
Glaciärer är ju så vackra, spännande, skrämmande och föränderliga...
Jag skulle också nypa mej i armen!
 
Svar 2017-06-20 17:38   duracellkanin
Hej BrittMarie och tack för att du tagit dig tid att läsa!
Visst är dem, håller med dig! Det ska bli så spännande att följa förändringarna i sommar. Hoppas du får en fin och äventyrlig sommar!

Ha det gott!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in