vandring,paddling och annat friluftsliv

bor i Jokkmokk.
"måste" dagligen motionera i skog och mark,samt allmänt vistas ute i naturen.
Gör ofta korta turer i kommunen,både till fots och med kajak.
Har en önskan om att hinna se så mycket som möjligt av hemkommunens fjällvärld.
Stillsamt intresse:läsa,hälsofrågor.

Användarnamn: brigas

Intressen: Vandring, Turskidåkning, Paddling, Utförsåkning, träna längskidåkning,terränglöpning,rullskridskor,rullskidor,styrketräning

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Ytterligare en arg tant.

Jag blev nog inspirerad av Öhrnell;fler grejer att reta upp sej på.

Odiskutabelt nummer ett:

Folk som använder skatedelen av skidspåret som promenadväg.

Går de dessutom i bredd så man hojtar och "skrämmer dem" när man ska passera så blir nog en del av dem också förnärmade.

Och har de dessutom lösa hundar eller hundar i långa linor och noll koll så blir det lätt en del incidenter;(ja detta gäller ju även de som åker skidor i sakta mak)man trasslar in varandra,man ramlar,i värsta fall visar sej nån hund inte vara särskilt snäll.

Alltså,på ett hundspår kan man väl inte bli särskilt förvånad över att det kommer nån och kör hund,eller???

Och varför har man inte koll bakåt när man färdas sakta;ingen skulle väl drömma om att köra traktor i bredd på en motorväg och inte räkna med att det kommer bilar och ska om.

Det är hur gott om plats som helst om de som har samma takt åker efter varandra så man lämnar ett fält fritt för omkörning.

Små barn med föräldrar,med och utan hundar visar jag tillbörlig hänsyn,men beskäftigt babblande damer och herrar som tror de är de enda ute i skogen;nä gjorde det inte så ont i mej och min ekonomi körde jag gärna rätt över dem!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-03-08 18:24   peter1969
Samt människor som går promenader utan reflexer längs bilvägar utan gatubelysning.
Helst i bredd..............
 
2009-03-08 18:24   Staffan Andersson
Kan bara instämma....
 
2009-03-08 19:12   Öhrnell
Oj oj oj. Vad är det för boll jag har satt i rullning... Men vi tycks dela irritationen över sådant och sådana som är i vägen! (Vilket var en av anledningarna till att jag inte stod ut med att bo i Stockholm - det var för mycket folk som var på väg åt samma håll samtidigt, vilket jag upplevde som att jag tvingades ut i "omkörningsfilen" i tunnelbanan, eller var det nu kunde vara.)
 
2009-03-08 19:56   BrittMarie
Och jag blir en arg tant när fotgängare brer ut sej hänsynslöst på gemensam gång/cykelbana! Det händer tyvärr rätt så ofta... morra, morra,MORRA!!!
 
2009-03-08 20:55   Wolf25
Mammor med barnvagn verkar få gå kurs i hur man ska vara i vägen så mycket som möjligt.
 
2009-03-08 21:30   Strykarräven
Ja, två-tre mammor i bredd med sina barnvagnar, struntviktiga uppsyn och blaserade samtalsämnen är högoktanigt irritationsbränsle.

Men såklart, fotgängare i skatespåret eller hundåkare i det klassiska spåret är ju så &£*^<§ efterblivet. Om man upplyste dem om att de faktiskt förstör en (skattefinansierad) fritidsanläggning så skulle de nog tänka efter. Som att sitta och skala sitt lunch-ägg på en skridskobana, eller gå runt där med hund. Eller sanda. För jag tyckte det var halt.
 
2009-03-08 22:03   peter1969
I jämställdhetens Sverige måste ni tänka på att även papporna är ute och styr barnvagnarna.............
 
2009-03-08 23:43   Karin Hofvander
...och att höger regeln verkar ha upphört att gälla! Mötte en tjej idag när jag var på promenad på en lerig grusväg och hon var synbart irriterad när hon vart tvungen att vika av ju mer vi närmade oss varandra. Själv traskade jag på en decimeter ifrån diket på höööger sida som om jag hade all rätt på min sida. Försökte se lite extra hurtfriskt och leende ut bara för sakens skull. :-)
 
2009-03-09 01:19   tassemark
Det är lika illa överallt då, i Oslo, Stockholm och nu även Kiruna. Behövs fler skidåkare, så att det förstår vilket otyg det är.

Särskilt här nere, behövs inte många fotgängare förrän det ska bli genomslag och grus i spåren...
 
2009-03-09 14:35   The Trooper
Jo, även i huvudstaden. Självcentrerade folk i grupp som går i bredd på trottoaren och i gränder, men man får ta det sura med det goda, och smälla på de som stannar vid dörrar. Fan vad skönt det är att bara slänga upp en dörr och...pang. Verkligheten är allas spelplan.
 
2009-03-09 17:43   grodanbolle
Jag var före min tid som vanligt. Då var tonen annorlunda. Har till och med läst kröniker på senare tid som behandlar dessa barnvagnsmarodörer vilket jag ser som ett tecken på den ökade egoismen i storstaden.

http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=19501&highlight=barnvagnsmarod%F6rer
 
2009-03-09 21:28   brigas
Mot barnvagnsmarodörerena skulle kanske de gammeldags bröltutor man hade på cyklarna i min uppväxt vara effektiva.
Smyg upp i kanten eller i hasorna och BRÖLTUTA!Är man två kan ju den som inte tutar föreviga det hela på film.
Spårmarodörerna-ja,det är så många av "de fina och humanistiskt inriktade" medborgarna med något fler högskolepoäng än genomsnittet som ägnar sej åt detta saboterande av skattefinansierade kommunala fritidsanläggningar i denna by,så jag tror inte att upplysning någonsin hjälper mot eländet.
Men i eftermiddags var jag nästan först ute det nydragna spåret.Ingen som hunnit sabba nåt.Hurra!
 
2009-03-09 22:06   Öhrnell
Jag vill för övrigt passa på att rekommendera David Batras bok "Den som inte tar bort luddet ska dö!", där han publicerar väl valda "arga lappar" som han samlat på sig genom åren. Ett exempel är den här, som klämts fast under en vindrutetorkare: "Hejsan. Om du undrar varför din bil inte startar idag så har du haft lyset på hela natten. Rätt åt dig! De lös in i vårt sovrum. Tack för en sömnlös natt!"
 
2009-03-12 12:08   Hundkörartjejen
Arga tanter o gubbar är nog bra i bland.oansvariga djurägare som släpper loss och har noll inkallning på sina små svarta nordiska spetsar som på över 200-300 meters från djurägaren) håll sätter i gång att attackera mig då jag är ute o går stavgång på en icke villa väg, oerhört agresiva) vände mig om sa gå hem ingen reaktion på hundfaan, sopar , hotar åt den med staven. djurägaren kommer springande o skriker vifta inte med staven åt hunden) istället för att be mig om ursäkt över sin hund, - nästa gång ta jag med mig min afrikanska klubba som man dödar lejon- vet inte vem jag klipper först hunden eller djurägaren? Folk som går skidspåret skulle nog behövs få samma behandling. skit i mitt lina( kanske dumt hundarna kan ju skada nacken)
 

Läs mer i bloggen

Fierrovagge -och lite om Sommarlabba-färjan

I år skulle vi gå en enkel tur,anpassad till liten hund och något bekväma människor.

Flyg till vindskyddet i Kuravagge,gå till Vaimok,över berget till Fierrovagge och sen ned till Sommarlabba och Tarraleden hem.

Kaskaivo övergivet utflyktsmål?

Tidigare var stigen upp till Kaskaivo klassad som dagsutflykt från Kvikkjokk.och -ja en gång för länge sen gick jag och min pappa upp där,dagsutflykt helt klart.

För ca 8-10 år sen var jag upp,skitjobbigt minst sagt,då mängder av träd fallit över stigen,då sov jag över,kom hem varm och trött.

En liten björn

På eftermiddagens hundrunda följde även min son med,första gången i höst.

När vi gick i solens sista strålar längs en ås omgiven av vatten sa han "en björn";något 10tal meter framför oss kom en riktigt mörk liten björn,vek ned mot vattnet;och min lilla cavalier Pixi gick efter.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.