Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Snällt häng i naturen som fungerar

Naturen bjuder ett lent och snällt häng med livet som fungerar.

Frågan är inte vad som skapar lycka. Frågan är vad som skapar lidande. Och sen arbeta bort det. Då blir det frid kvar. Frid är vårt naturliga lena tillstånd. Inte lycka. Men det kan kännas lyckligt att uppleva inre frid. Därutöver kan man pimpa livet med lyckofyllda upplevelser, oavsett nivå av inre frid.

Att arbeta bort det som orsakar lidande behöver inte innebära att det som skapar lidande måste upphöra utan ibland kan det vara att förhålla sig till det på ett nytt sätt.

Så upplever jag det.
Hur upplever du det?

Naturen hjälper mig att känna. Våga känna. Naturen bjuder mig en miljö där jag kan hitta nya känslor. Och vara i de känslor som finns men som är svåra att möta. Greppa. Kunna närma mig det som inte känns bra. Möta det, fejsa.

Naturen. Där kan jag lyssna, hur jag kan tänka, göra, agera, för att det ska kännas bättre. Naturen ger mig en miljö där jag kan hitta nya tankar, nya sätt att tänka, förhålla mig till det som inte är lent. Tämja det.


Antingen kan jag fokusera på fuck vad superhalt det är med conversedojjorna på det våta klipporna och shit vad jag har besvär med min balans pga av mina skador, eller så tränar jag på att inte jämföra med något annat och rockar livet som det är och finner att yeah yeah, shit vad härligt här är!! 


P O W E R G I R L andas liv från havet. Jag kan inte stoppa vinden men jag kan lära mg att vara i den och då minskar rädslan. Samma med våra inre demoner. Jag kallar det att tämja dem. Vara med dem på ett nytt sätt. Ett sättt som inte skapar smärta, lidande, osnällt och olent. 


Naturen bjuder mig också för en scen som kan pimpa mig med lent, snällt, kul och glädje så jag orkar med stunderna som är fridfulla, lena och snälla. Glädjen och gladpimpet är ingen flykt, den är depå. Vila och energi. I glädjen, det snälla, det lena. Få saker ger mig så mycket energi som glädje. Picknickdepå. Gladhäng med livet.

Men också det kraftfulla. Naturen är det enda jag vet som har så mycket kraft som jag har. Naturen är större än mig, starkare än mig. Jag älskar när det blåser rejält, då kan jag känna kraften i mitt eget liv. Men också, större än mig är alltid naturen. Och livet själv. Gott. Då känner jag mig trygg. 

En bit i taget hittar jag sätt att hantera det som inte är fridfullt, lent och snällt. Naturen bjuder mig ängen med picknicken, vilan i mitt liv. Bara vara i lent, snällt och frid. 

Lent kärlekshäng med polare på nya favvoutflyktsmålet café CopCup i Skärhamn igår. Sveriges bästa varm choklad this far och assjuste stämning.  Vänner är också jättebra att lena till livet med. 

Hej svejs, 
Anneli

________________________
För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, heja!
________________________   

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2014-03-22 22:22   OBD
Ljuset framträder tydligare mot en mörk bakgrund.
Jag önskar dig allt gott!
 
Svar 2014-03-27 17:04   Anneli Wester
Bra där Bertil! Tack! :)
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.