Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Heja, heja, heja!!

Jag var på Fjällfesten förra året. Jag åkte dit för att testa skidutrustning men det fanns ingen utrustning i tjejstorlek. Inte snyggt alls. Men se det fanns det visst i år! Stor credit till den som gör om och gör rätt!!

Jag kan vara vass som tusan på när det blir galet. Galet blev det förra året på Fjällfesten på Storulvåns fjällstation. Jag åkte dit för att testa skidutrustning och blev minst sagt snopen när det inte fanns ett enda par pjäxor i storlek som passade damfötter. När jag hade hyrt pjäxor fanns det sedan bara ett enda par skidor som hade en binding där pjäxorna passade. Jag har inga undantagsfötter, helt vanliga damfötter i storlek 38½-39.

Jag räknade inte men det var väldigt mycket damfötter på Fjällfesten, så noop, inte bra alls! Det var ju i världens mest jämnställda land, inte Afganistan. Dessutom år 2010. Här behövdes en skärpning sa jag. På skarpen.

Jag var inte där i år men jag har hört  att skidkillen som stod för utrustningen, Dynastarskidor, Dynafitbindninar och Scarpapjäxor, skärpte till sig riktigt bra. I år fanns det pinaler för damer också!

Jag biter gärna till när det blir galet, jag tar gärna på mig rollen som friluftslivets Marit Paulson, men jag är också den som hurrar högst när det blir förändring. Det är ju just det jag önskar, det är ju det som är poängen med det hela. Man kan inte belasta enskilda personer eller enskilda företag för att samhällssynen på kvinnor är rena pannkakan ibland, men man kan försöka få dem att se hur tokigt det är, ge dem några vakna-upp-örfilar, och hoppas att de ändrar sig. Den som väljer att inte ändra sig är skruttig, den som väljer att ändra sig har bidragit med ett strå till förändring.

Idag hejar jag för killen, som jag tyvärr inte minns vad han heter, men som rakt av redan till nästa Fjällfest ändrade sig och tog med tjejprylar. En hel solig skogsslänt med vitsippor till dig!

Heja, heja, heja!

Här är min hemsida
Här är min Facebooksida

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-05-03 19:38   Ahkká
Bra med konstruktiv kritik, mkt bättre att säga ifrån på ett bra sätt än att hålla käften och sura! Skickar man dessutom vitsippor sen så är det ju ännu bättre! :)
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.