Färdspår > Visa färdspår
[BETA] Ladda ner som
GPX färdspår | GPX rutt | GPX punkter

Präststigen (Kvikkjokk - Álggajávrre)

Av
Beskrivning
Präststigens ungefärliga sträckning, "översatt" från Generalstabskartan 1890, med hänsyn taget till några funna stenar och rösen. Avfärd från Kvikkjokk, ankomst till Álggajávrre. Den första två dagsetapperna sammanfaller Präststigen med Linnés väg.
Längd:
5.2 mil
 
(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-02-24 15:52   tpph
Hej,

Hittar inte hur jag får ner färdspåret härifrån till min egen GPS, kan du dela med dig via mail? (GPX-fil?)
Tanken är att gå denna sträcka som avslutning på vandring i sommar från Ritsem till Kvikkjokk, med besök i Alkavare kapell och otillgänglighetspunkten som delmål. Första delen kommer att gå genom den nordöstra delen av Sarek enligt beskrivning i Grundstens book " På fjälltur Sarek" och avslutning enligt ditt färdspår som verkar vara beskrivet i grundstens bok men ett spår i GPS är att föredra om det går att hitta.

Tack på förhand
Thomas
 
Svar 2015-02-24 23:26   fowwe
Hej Thomas!
Tyvärr finns detta spår inte som fil från min GPS som är en äldre modell som drar gruvligt med batterier. Jag har den avstängd utom när det gäller att positionera vissa objekt.
Detta spår är således manuellt utritat med Utsidans färdspårsfunktion. Det är dessutom preliminärt, för 2013 hade jag inte tillräcklig kunskap om hur stigen gick. Det har jag betydligt bättre nu, efter att ha försökt följa den under 3 dagar 2014. Jag har inget färdspår för det heller, men jag har beskrivit den väg jag gick i några blogginlägg, det första här:
http://www.utsidan.se/blogs/fowwe/fardvagen-pa-fjallet-praststigen-1.htm
Jag hade faktiskt stor nytta av den gamla Generalstabskartan, trots att den är ganska dålig. Kartbilder finns i min blogg, och jag tror att du har god hjälp av att skriva ut informationen och ta med.
Du får gärna maila mig med Utsidans mailfunktion om du har fler funderingar och synpunkter.
Fjällhälsningar Hans
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!