Recept
150 g köttfärs
1 msk olja
1/2 gul lök
1/2 tsk salt
1/4 kryddmått vitpeppar
1/4 kryddmått paprikapulver eller 1/2 paprika
2 msk tomatpuré
150 g blandade grönsaker eller soppgrönsaker
Bryn lök och köttfärs i oljan rör ned tomatpurén, lägg ut blandningen på en ugnsplåt torka i 6 timmar. ...
Läs mer
25 g jäst, 2 msk olja, 2½ dl ljummet vatten, ½ tsk salt, 1 tsk strösocker, 1 dl grahamsmjöl, 6 dl vetemjöl
Lös upp jästen med vatten och olja. Blanda i övriga ingredienser. Knåda till en fast deg och låt jäsa 40 min. Ta upp degen på bakbordet och dela i 9 bitar. Kavla ut varje bit lite grand och ...
Läs mer
Koka pasta (ex. korkskruvar). Låt det kallna och blanda sedan i: inlagd gurka, oliver (utan kärnor förstås), vitost (eller annan ost), tomat, påläggskorv om man inte är veg. Sedan är det dags för dressingen. Blanda: paprika, curry, socker, franska örter, senap, vatten, ättika, olivolja och häll på ...
Läs mer
Underskattad utemat
Till denna katergori hör främst den gamla hederliga korven och brödet med samma gamla ketchup och senap. Lite trist men det funkar.
Grillkorv Ver.2
Om man tar sin vanliga grillkorv,rullar in i en remsa bacon som man fäster med en liten trästicka och sedan grillar på vanligt ...
Läs mer
Ta med köket ut och laga mat i helgen, här är ett förslag till en trerätters lunch eller middag. Med lite förberedelser hemma går det smidigt på plats ute.
Läs mer
En både värmande och mättande soppa är gott att laga till ute. Så här torkar du ingredienserna till en potatis- och purjosoppa.
Läs mer
Vintern är en härlig tid att vara ute, speciellt som nu när snön ligger gnistrande vit över stora delar av landet. Eric får många frågor om vad man kan äta ute på sin dagstur på vintern, här får ni tre av hans bästa tips!
Läs mer
75 g färsk spenat
8 st körsbärstomater
200 g Pastella Farfalle, naturell
40 g Pastella Pesto Classico
10 skiva(or) pepperonikorv
1 st rödlök
Tillagning:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola den i kallt vatten. Skala och strimla löken. Ta bort grova stjälkar ...
Läs mer
Här följer ett recept på kolbullar, tillagas helst över öppen eld enkelt och gott att laga.
Läs mer
Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål.
Läs mer
8 skivor vitt matbröd
8 msk mjukost
4 msk senap
1 paprika
1 hg rökt skinka
1 tomat
Bred senap och mjukost på alla 8 brödskivorna. Bred mjukost på 4 brödskivor samt lägg på rökt skinka, paprika och tomat. Lägg den andra brödskivan över så att det blir en dubbelmacka. Linda in mackorna i var ...
Läs mer
Om man som Staffan bestämmer sig för att långvandra är just maten något som behöver förberedas och planeras ganska väl. Långvandringen ställer krav på vikt, variation, packning och ibland även logistik om du hämtar mat från depåer.
Läs mer
Vad är väl en hösttur utan en riktigt mumsig matsäck? Här är ett matsäckstips med värmande dryck.
Läs mer
Veckans recept är en snabb och mättande rätt.
Läs mer
I ryggsäcken: bredda mackor, mjukt, mörkt bröd med sallad. 1 paket bacon, tomat, dricka.
1.Knaperstek bacon, helst över öppen eld men stormkök går också
2.Skiva en tomat.
3.Lägg tomatskivor och bacon på mackan.
4.Klart! en klassisk BLT (bacon, lettuce, tomato macka).
(Bacon håller sig ...
Läs mer
100 g frysta skalade räkor
50 g gravad lax
1 dl lätt creme fraiche
1 msk lättmajonäs
1/2 dl riven pepparrot
1/4 finhackad gräslök
1/2 burk ishavsrom
salt
svartpeppar
2 skivor mörkt bröd
Bör ätas första kvällen på en paddeltur eller liknande för att räkorna ska hålla sig.
Man kan frysa ...
Läs mer
Veckans recept från Utsidans receptsamling - här är en smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat.
Läs mer
Ingredienser till 3-4 ganska stabbiga raggmunkar:
2 dl. pannkaksmix
1 näve torkad strimlad potatis
2,5 - 3 dl vatten
Pannkaksmixen köps i butik.
Potatisen torkar man själv. Riv den på rivjärn eller i matberedare. Förväll potatisstrimlorna i någon minut för att undvika att de blir ...
Läs mer
Ris till 4 pers (3 dl)
2 burkar tonfisk
soltorkade tomater
torkad paprika
basilika
oregano, lök
Koka riset, tillsätt övriga ingrediernser, krydda!
Läs mer
2 port
1 påse varma koppen tomat och basilika
3 dl couscous
4 dl vatten
1 burk tonfiskfilé
Koka upp vattnet, blanda i soppan och sedan couscousen, låt stå i fem min. Öppna under tiden tonfisken och lägg upp den. Voila! (Funkar nästan lika bra med vatten ur termosen.)
Läs mer
Veckans recept är en rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Snabbt och enkelt passar bra för en dagsvandring eller på paddelturen.
Läs mer
Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås.
Läs mer
En sallad piggar upp och blir bra vitamin- och fibertillskott ute på tur. Vi torkade vitkål och morot, med en dressing till blir det underbart gott. Så här gör du.
Läs mer
Här är bra och praktiska tips vad du kan tänka på kring matplaneringen inför kommande vandringar.
Läs mer
Den här grönsaksgrytan går snabbt att laga och passar bra att servera med lite bröd till.
Läs mer
Tar (førutan bløtlæggning) ungefær en kvart att tillaga, inte mycket disk och rætt begrænsad brænsleåtgång.
Lunch før 4 pers.
Ingredienser:
3-4 medelstora grøna æpplen, (helst egenhændigt torkade)
1dl russin
1 msk potatismjøl eller vetemjøl
2 kanelstænger
Vatten så grytan blir ...
Läs mer