YoungCity kokkärl i Titanium

YoungCity kokkärl i Titanium

Kokkärl i Titanium bestående av kastrull om 785ml med infällbara handtag samt en stekpanna som även fungerar som lock.
Vikt ca150gram


Tillverkare: YoungCity
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, tar liten plats i packningen, Bra pris

Minus:Förvänta dig en lång frakttid.

Kommentar: Som jag har förklarat tidigare är jag student med begränsad ekonomi och har inte råd att lägga pengar på märkesprodukter som MSR, Primus m.m. Därför har jag letat runt efter alternativ... visst finns begagnat på blocket, men jag provade att köpa från Aliexpress som är en kinesisk köp och säljmarknad liknande Ebay eller Amazon.

Fördelarna är att du i många fall slipper fraktkostnader och dyra tull och moms påslag, eftersom säljarna i Kina ofta skickar paket som gåva. Sen är det ju alltid lite av en chansning vad gäller kvalitet o dyl. Men för den låga kostnaden ansåg jag att det var värt ett försök.

Mitt nya Campingkök består av ett kokkärlsset av märket YoungCity, bestående av kastrull och stekpanna i Titanium, stekpannan har dubbel funktion och passar även som lock. kastrullen rymmer ca 750ml. Det är extremt lätt gods och väger endast 160g totalt. En standard primus gasflaska om 230g passar perfekt i kastrullen när locket är stängt, En förvarings påse i meshtyg följer med så övrig utrustning du förvarar i ryggsäcken inte blir smutsigt. Priset för detta kokkärlset blev 270kr

Detta har sannerligen blivit ett lyft från mitt gamla Trangia på 1,1kg utan gas inkluderat. Den kokar en full behållare på under fyra minuter, det bör tilläggas att detta test gjordes inomhus utan lock. I stekpannan steker du snabbt upp lite bacon och två ägg, eller en aborrefilé, man får göra avkall med hur mycket man kan fylla stekpannan med. Godset är tunt men väldigt stabilt till trots. Har inte haft problem med att mat har bränts fast.
Jag rekommenderar detta kök till den som ska ut på längre turer och inte har behovet av större kärl och som vill komma undan med vikt.
Handtaget till kastrullen kan av personer vana med andra liknande kärl, upplevas som att det kärvar lite.
I övrigt är jag mycket nöjd.

Liknande produkter: Trangia, MSR

Köpplats: AliExpress

Pris: 270


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.