Artiklar i kategori Mat/Typ/Frukost

Bär-müsli

Supersnabb och mättande frukost! Det är förstås godast med nyplockade blåbär, därför kan du packa de torkade bären separat (och äta upp dem senare) om du har turen att hitta blåbär. Läs mer

Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka. Läs mer

Smält choklad & kex

Det är faktisk godast att doppa salta kex i chokladen, salta pinnar fungerar också bra :) Läs mer

Stekpannebröd

Ett bröd som tillagas tunt i stekpannan eller på stekhäll/muurikka. Variera gärna med olika mjölsorter, exempelvis graham-, vete-, råg- eller dinkelmjöl. Variera även genom att tillsätta andra kryddor som chili, ingefära eller örtkryddor. Läs mer

Scones

Ett bröd att ha till frukost, lunch eller som efterrätt med något sött på. Läs mer

Pålägg av jord- eller hasselnötter

Otroligt energirikt och underbart gott att ha på hårt eller mjukt bröd. Nötpastan håller ett par dagar i rumstemperatur, men förvaras den bara lite svalare så håller den i mer än en vecka (i kylskåp håller den veckovis). Läs mer

Müsli med torrmjölk

Den här frukosten kan du äta kall eller varm. Läs mer

Krossgröt blötlagd

Riktigt mättande. De klippta kornen blötläggs för att kunna kokas dagen därpå. Gott med honung och nötter till! Läs mer

Friterat bröd

Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt! Läs mer

Vad äter man på en fjällvandring?

Här är bra och praktiska tips vad du kan tänka på kring matplaneringen inför kommande vandringar. Läs mer 3

Sök ord i texten


 

Kommentarer

Senaste kommentarer

Kategorier


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.